Чернівецька область: роз’яснювальна робота з дітьми – запорука недопущення їхньої загибелі та травмування

Чернівецька область: роз’яснювальна робота з дітьми – запорука недопущення їхньої загибелі та травмування

13.11.15 08:23 0 638
Працівники Управління ДСНС України у Чернівецькій області продовжують проводити інформаційно-роз’яснювальну роботу в навчальних закладах краю з метою запобігання загибелі та травмування дітей на пожежах чи інших надзвичайних подіях. Так, 12 листопада рятувальники краю провели просвітницькі заходи в декількох районах Чернівецької області. Зокрема, співробітники Хотинського районного відділу Управління ДСНС провели профілактичні заходи для вихованців загальноосвітньої школи села Рукшин, які були запрошені на пізнавальну екскурсію до пожежно-рятувального підрозділу, та Хотинського навчально-виховного комплексу, куди рятувальники завітали в гості. В ході екскурсії школярам села Рукшин показали пожежно-рятувальне обладнання та розповіли під час яких надзвичайних подій ним користуються. Під час виступу в Хотинському НВК рятувальники провели урок з правил безпеки на тему «Небезпека оточує нас. Як діяти, щоб не сталося трагедії». В ході уроку працівники Управління ДСНС нагадали діткам про дотримання правил безпеки та показали бойовий одяг вогнеборців. Слова рятувальників про те, що кожен бажаючий може приміряти на себе даний одяг викликали у вихованців навчального закладу щире захоплення. Наостанок дітки подарували рятувальникам власні малюнки про роботу пожежно-рятувальних підрозділів.

Окрім цього, фахівці Заставнівського районного відділу Управління ДСНС України провели інформаційно-пізнавальний захід «Вогонь – друг, вогонь – ворог» в дошкільному навчальному закладі № 3 міста Заставна. До зустрічі готувалися як рятувальники, так і самі маленькі вихованці дитячого садочку. Дітки співали пісні та розказували віршики на протипожежну тематику, змагалися між собою в пожежній естафеті, під час якої відтворювали дії справжніх рятувальників. Наприклад, малеча повинна була подолати смугу перешкод та ліквідувати «пожежу». Кожен вихованець намагався якнайкраще впоратися із завданням, а товариші по команди завзято його підтримувати. В свою чергу, рятувальники продемонстрували діткам бойовий одяг, в якому виконуються завдання за призначенням та розповіли про правила безпеки. Коли ж захід підійшов до кінця, дітлахи не хотіли відпускати працівників Управління ДСНС: так сподобалася їм зустріч з рятувальниками. Лише коли гості пообіцяли діткам знову завітати до них, то малеча аж тоді попрощалася з рятувальниками.

Також до проведення роз’яснювальної роботи з підростаючим поколінням долучилися і працівники Кіцманського районного відділу Управління ДСНС. Наприклад, показові заходи проводилися в загальноосвітніх школах сіл Оршівці та Реваківці Кіцманського району. Під час зустрічі з учнями та вчителями Реваківської ЗОШ рятувальники та дирекція закладу відпрацьовували порядок евакуації учнів на вулицю, у зв’язку із виникненням умовної пожежі в приміщенні школи. Коли ж діти та дорослі вийшли на вулицю, то змогли ознайомитися із бойовим спорядженням вогнеборців, для чого до закладу приїхав пожежно-рятувальний автомобіль. Працівники Управління ДСНС показали як подається вода з пожежних рукавів для ліквідації пожежі та розповіли про призначення інших спецінструментів. Під час заходу в селі Оршівці учні змогли пліч-о-пліч з рятувальниками спробувати ліквідувати міні-пожежу. Не забули рятувальники нагадати школярам і про важливість дотримання правил безпеки в побуті.

В свою чергу, роз’яснювальну роботу з дітьми проводять і працівники Чернівецького міського відділу Управління ДСНС. Так, у Чернівцях в приміщенні загальноосвітньої школи № 28 відбулася зустріч рятувальників зі школярами даного закладу. Під час зустрічі дітки змогли почути правила безпеки від тих, хто кожного дня зустрічається із наслідками нехтування цими правилами. Рятувальники зазначили, що здебільшого саме внаслідок людської недбалості виникає пожежа або ж інша надзвичайна подія. Тому постійно потрібно пам’ятати та дотримуватися правил безпеки, що не вимагає від людей якихось надзусиль, проте це допоможе уникнути трагедії. Наостанок, для того, щоб закріпити знання дітей з правилами безпеки, з дітьми було проведено цікаву вікторину. Школярі відповідали на питання рятувальників, за що їм нараховувалися бали. Той, хто заробив найбільшу кількість балів, отримував відміну оцінку.

«Такі зустрічі із дітьми рятувальники проводять постійно протягом року. Спільними зусиллями з освітянами ми намагаємося навчити дітей правилам безпеки та виховати у них культуру дотримання даних правил, щоб з ними не траплялися нещасні випадки» - зазначив начальник Управлінням ДСНС України у Чернівецькій області підполковник служби цивільного захисту Сергій Михайлюк.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Тернополі під час ...

КОМЕНТАРІ