Податковий аудит господарників Вінниччини дорахував бюджетам 4,2 мільйонів гривень

Податковий аудит господарників Вінниччини дорахував бюджетам 4,2 мільйонів гривень

17.11.15 08:50 0 512
Податковий аудит господарників Вінниччини додав бюджетам 4,2 млн грн. За словами в.о.начальника ГУ ДФС у Вінницькій області Руслана Осмоловського впродовж січеня-жовтеня 2015 року місцевими підрозділами податкового та митного аудиту фіскальної служби завершено 94 планових та 509 позапланових перевірок. Це, відповідно, на 29 та 47 перевірок менше аналогічного періоду минулого року.

Високопосадовець наголошує, що з метою зменшення адміністративного тиску на суб'єктів підприємництва та сприяння сумлінним платникам податків, нині до плану – графіка проведення документальних перевірок відбираються виключно ризикові підприємства. Серед них такі, за якими у результаті аналізу наявних інформаційних баз встановлено ризики щодо можливого ухилення від оподаткування. Як наслідок, кількість запланованих на 1-3 квартали 2015 року перевірок суб'єктів господарювання – юридичних осіб скоротилась у порівнянні з відповідним періодом минулого року на 35,8 %, а саме, з 151 до 97.

Нагадаємо, ссновнимиі ризики, які є підставою для такого відбору, є:

- рівень сплати податків неадекватний рівню сплати податків по відповідній галузі;

- наявність взаємовідносин з постачальником, у якого встановлено невідповідність придбаних та реалізованих імпортованих товарів, тобто відбувся «обрив» ланцюга постачання певної групи імпортованих товарів;

- наявність розбіжностей згідно із Системою автоматизованого співставлення ПЗ та ПК у сумі понад 500 тис. грн. за відсутністю заяви платника податків щодо порушення платником ПДВ (контрагентом) порядку реєстрації податкових накладних у ЄРПН (завищення ПК);

- наявність відносин з контрагентами, які знаходяться в розшуку, ліквідовані, збанкрутували, з обсягами ПДВ понад 500 тис. грн.

ГУ ДФС у Вінницькій області

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Житомирщині поліція ...

КОМЕНТАРІ