Прокуратурою одного з районів Вінницької області до суду скеровано кримінальне провадження про корупційне правопорушення стосовно одного із сільських голів району

Прокуратурою одного з районів Вінницької області до суду скеровано кримінальне провадження про корупційне правопорушення стосовно одного із сільських голів району

17.11.15 11:39 0 515
Прокуратурою одного з районів Вінницької області до районного суду скеровано обвинувальний акт стосовно одного із сільських голів району за вчинення корупційного правопорушення за ч. 1 ст. 366 КК України (службове підроблення) та ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем, яке спричинило тяжкі наслідки).

Досудовим розслідуванням встановлено, що сільським головою, всупереч вимогам Цивільного кодексу України не подано в інтересах територіальної громади заяву до суду про визнання права власності на майно (житловий будинок та земельні ділянку сільськогосподарського призначення) після смерті особи, у якої відсутні спадкоємці.

Натомість посадовою особою місцевого самоврядування, в інтересах близького родича, видано підроблену довідку про те, що вказаний родич є спадкоємцем після смерті цієї особи, яка насправді не перебувала у родинних зв'язках із ними.

Підроблена довідка стала підставою для виникнення права власності на земельну ділянку площею 2,3 га та житловий будинок загальною вартістю понад 133 тис. гривень.

У ході досудового розслідування на вказане майно накладено арешт.

Примітка.

Згідно ч. 2 ст. 364 КК України за зловживання службовим становищем, яке спричинило тяжкі наслідки передбачена кримінальна відповідальність - позбавленням волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п'ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян та зі спеціальною конфіскацією.

Прес-служба прокуратури Вінницької області

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ