У Тернопільському районі провели моніторинг природніх джерел води

У Тернопільському районі провели моніторинг природніх джерел води

17.11.15 10:31 0 580
З метою проведення моніторингових досліджень природніх джерел, які користуються великим попитом серед населення м. Тернополя та навколишніх сіл, фахівцями Держсанепідслужби у Тернопільській області проводиться моніторинг якості питної води за санітарно-хімічними та бактеріологічними показниками із вказаних джерел водопостачання в селах Смиківці, Острів, Ступки та Гаї Гречинські Тернопільського району.

За результатами лабораторних досліджень якість питної води із природніх джерел сіл Смиківці, Острів, Ступки Тернопільського району за санітарно-хімічними та бактеріологічними показниками відповідає ДСанПіНу 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною».

В джерелі села Гаї Гречинські Тернопільського району питна вода за бактеріологічними показниками не відповідає санітарно - гігієнічним вимогам за наявністю загальних коліформ, E. Coli, за санітарно-хімічними показниками відповідає вимогам НТД.

За фактом невідповідності води із вищевказаного джерела фахівцями Держсанепідслужби області встановлено інформаційну табличку про заборону використання води для питних потреб та надані відповідні рекомендації органам місцевого самоврядування.

Показники якості питної води із природніх джерел є нестабільні і залежать від багатьох факторів природнього характеру зокрема, рівня стояння ґрунтових вод, кількості опадів, тощо, які можуть мати негативний вплив на її якість та призвести до виникнення гострих кишкових інфекцій та інших інфекційних захворювань.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: У Хмельницькій області ...

КОМЕНТАРІ