Чернігів: До Дня працівників радіо,телебачення і зв'язку

Чернігів: До Дня працівників радіо,телебачення і зв'язку

17.11.15 16:43 0 492
16 листопада в Україні відзначають День працівників радіо, телебачення і зв'язку. Саме у цей день дев'яносто один рік тому в Харкові вийшла в ефір перша передача українського радіо.

цивілізоване суспільство уже не уявляє себе без засобів масової інформації та телефонного зв'язку.

Наразі галузь зв'язку та сфера інформатизації України налічує понад тисячу операторів зв'язку, 500 провайдерів мережі Інтернет, 15 тисяч відділень поштового зв'язку, понад 10 науково-дослідних і проектних інститутів, 10 профільних вищих навчальних закладів, які щорічно готують близько 30 тисяч фахівців у сфері телекомунікацій.

Нині в Україні близько 12 мільйонів абонентів фіксованого телефонного зв'язку, більше 86% населення країни — абоненти мобільного зв'язку.

Послугами Інтернет користується близько 8,5 мільйонів жителів України, кількість веб-сайтів досягла 32 тисяч. Державне телебачення може дивитися 94,5% населення.

Віднедавна програмами національного мовлення були охоплені і прикордонні райони Чернігівської області, що сприяє посиленню інформаційної безпеки країни. Це стало можливим після заміни аналогового телевізійного передавача потужністю 5 кВт на новий, потужністю 10 кВт, на радіотелевізійній передавальній станції «Холми» Чернігівської філії Концерну РРТ.

Ліцензії на мовлення на Чернігівщині мають 17 радіоорганізацій (включно з 2 телерадіоорганізаціями) з юридичною адресою на території області. Також, окрім місцевих організацій, в області здійснюють мовлення 14 загальнонаціональних радіоорганізацій.

Найбільший обсяг покриття території мають Чернігівська обласна державна телерадіокомпанія та Національна радіокомпанія України (УР‑1), радіосигнал яких охоплює 82 % території області.

Варто зазначити, що саме на працівників галузі зв'язку та сфери інформатизації покладено надзвичайно важливе завдання – задовольнити зростаючі потреби суспільства у об'єктивній та неупередженій інформації, надійному та якісному зв'язку, що є складовою соціально-політичного і економічного життя країни.

Департамент інформаційної діяльності

та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі привітали ...
Наступна новина: На Вінничині ямпільські ...

КОМЕНТАРІ