У Волинській області співробітники ДСНС провели для дошкільнят цікаву та пізнавальну екскурсію пожежно-рятувальним підрозділом

У Волинській області співробітники ДСНС провели для дошкільнят цікаву та пізнавальну екскурсію пожежно-рятувальним підрозділом

17.11.15 11:49 0 535
Волинська область: рятувальники провели для дошкільнят пізнавальний урок з правил безпеки

16 листопада пожежно-рятувальний підрозділ №8 міста Каменя-Каширського Управління ДСНС у Волинській області відвідали вихованці місцевого дошкільного закладу «Казка». Для дітей та їхніх вихователів співробітники ДСНС провели цікаву та пізнавальну екскурсію під назвою: «Казкарі в гостях у Служби порятунку».

Рятувальники розповіли маленьким гостям про різноманітні види небезпек, які підстерігають у побуті, на вулиці та в громадських місцях.

Вони зазначили, що більшість надзвичайних подій трапляється саме з вини людини, необачного ставлення до власної безпеки та ігнорування елементарних норм і правил.

Відтак співробітники ДСНС закликали дошкільнят не гратися сірниками, бути обережними та слухатися батьків. Крім того, вони пояснили, як діяти у випадку пожежі, й наголосили, що від під ліжком чи у шафі від вогню сховатися неможливо. Натомість необхідно якнайшвидше виходити з приміщення і кликати на допомогу дорослих.

Оскільки в критичних ситуаціях діти нерідко діють саме так, рятувальники закликали педагогів змалку прививати дошкільнятам культуру безпечної поведінки.

Під час екскурсії діти мали можливість спостерігати за роботою диспетчера, довідалися, як відбувається прийом виклику на пожежу та подальше направлення бійців Служби «101» до місця події. Рятувальники здійснили умовний виїзд за сигналом «Тривога», а також продемонстрували вогнегасник у дії. Рятувальники пояснили, що більшість пожеж на початку можна ліквідувати саме вогнегасником.

Фахівці Служби порятунку вручили маленьким гостям листівки з правил безпеки, а педагогам надали комплект методичних матеріалів з правил безпеки життєдіяльності, що стануть у нагоді в подальшій виховній роботі.

Управління ДСНС України у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Прокуратурою одного з ...
Наступна новина: На Житомирщині розпочалась ...

КОМЕНТАРІ