У Львівській області сім’я потрапила до медичних закладів через отруєння чадним газом

У Львівській області сім’я потрапила до медичних закладів через отруєння чадним газом

17.11.15 14:16 0 627
15 листопада о 19:20 до рятувальників надійшло повідомлення про те, що у м. Львові по вул. Грінченка, 11 в квартирі на 5-му поверсі 5-поверхового житлового будинку, попередньо, отруїлись чадним газом п’ятеро осіб, з них двоє дітей. Потерпілі діти, 2011 та 2008 року народження.

Постраждалих членів сім’ї у стані середньої ступені важкості доставлено в лікувальні заклади м. Львова. Причина отруєння та обставини події встановлюються.

Нагадуємо, що важливою умовою безпеки при користуванні газовими приладами є контроль за тим, чи повністю згоряє газ. При повному згорянні полум'я має голубувато-фіолетовий колір, при неповному – жовтувато-солом'яний. Неповне згоряння газу призводить до інтенсивного виділення в приміщення чадного газу, який отруйно діє на організм людини.

В разі отруєння чадним газом потерпілого слід негайно винести на свіже повітря, забезпечити вільний доступ повітря до легень, розстебнувши одяг, що ускладнює дихання. В разі необхідності зробити штучне дихання.

Головне управління ДСНС України у Львівській області наголошує, щоб уникнути отруєння чадом : треба перевіряти наявність тяги в димоході; не закривати його заслінкою на ніч; не використовувати газові плити для обігріву приміщень; частіше провітрювати приміщення, де є газові прилади; не заводити двигун автомобіля або іншого механізму при зачинених дверях гаража або боксу.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ