Буковина: рятувальники долучилися до проведення показового заняття для студентів на тему «Безпека в побуті»

Буковина: рятувальники долучилися до проведення показового заняття для студентів на тему «Безпека в побуті»

17.11.15 17:01 0 534
16 листопада в місті Кіцмань для студентів Кіцманського технікуму Подільського державного аграрно-технічного університету було організовано показове заняття на тему «Безпека в побуті». До проведення заходу долучилися працівники Кіцманського районного відділу Управління ДСНС України у Чернівецькій області, Кіцманської районної лікарні та Кіцманської районної організації Товариства Червоного Хреста України.

В ході зустрічі організатори заняття розповіли студентам про всі небезпеки, які оточують нас в повсякденному житті. Так, рятувальники зазначили, що кожного року в осінньо-зимовий період збільшується кількість бойових виїздів вогнеборців на ліквідацію пожеж. За словами рятувальників, намагання громадян обігріти власне помешкання часто призводить до того, що люди забувають про важливість дотримання правил пожежної безпеки, а це, в свою чергу, часто призводить до пожеж. Щоб більш наглядно донести студеним про важливість дотримання правил пожежної безпеки, їм було проведено показ презентації на тему :«Аналіз пожеж та їх наслідків по Україні, області та Кіцманському районі». Рятувальники зазначили, що саме від поведінки краян залежить їхнє життя та життя близьких. Студентам та викладачам техніку було вручено пам’ятки і листівки з правилами безпеки та компакт-диски з навчальними відеофільмами.

В свою чергу, медики та працівники районної організації Червоного Хреста України провели показові виступи щодо надання потерпілим домедичної допомоги у разі пожежі, дорожньо-транспортної пригоди та інших надзвичайних подій. Лікарі акцентували увагу студентів на тому, що правильна надана допомога до прибуття працівників швидкої допомоги може врятувати людині життя. На спеціальних манекенах студентам було показано як правильно проводити непрямий масаж серця та здійснювати штучне дихання. Після цього, студенти змогли самотужки на практиці закріпити набуті теоретичні знання.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінничині ямпільські ...
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ