В Житомирській області профілактика передачі ВІЛ від матері до дитини

В Житомирській області профілактика передачі ВІЛ від матері до дитини

18.11.15 08:05 0 577
17 листопада лікарі акушери-гінекологи та неонатологи області взяли участь у семінарі-тренінгу, який відбувся на базі поліклініки ЦМЛ № 1 м. Житомира. Захід проходив за участі обласного позаштатного акушера-гінеколога Валентини Донець та головного лікаря Житомирського обласного центру профілактики та боротьби із СНІДом Юрія Галінського, який презентував виступ на тему «Епідемія ВІЛ-інфекції у світі, Україні та Житомирській області. Характеристика збудника захворювання. Шляхи передачі ВІЛ».

За словами головного лікаря, наразі в області виявлено 8108 ВІЛ-позитивних осіб (за результатами тесту на ВІЛ), із них було взято на облік 5057 осіб з діагнозом ВІЛ-інфекція, у 1581 – діагноз СНІД. Від СНІДу в області померла 761 особа, 987 ВІЛ-інфікованих є також носіями ВІЛ-асоційованого туберкульозу, 268 людей, які живуть з ВІЛ, перебувають у місцях позбавлення волі.

Також у заході взяли участь фахівці ЖОЦПБ із СНІДом. Так, зокрема, завідуюча амбулаторно-поліклінічним відділенням центру Наталія Коберник розкрила тему проявів ВІЛ-інфекції у дорослих і дітей. Наталія Володимирівна акцентувала увагу аудиторії на профілактиці передачі ВІЛ від матері до дитини: фактори, що впливають на передачу ВІЛ, клінічні сценарії АРВ-профілактики, ведення пологів у ВІЛ-інфікованих жінок, особливості догляду за ВІЛ-інфікованими породіллями; консультування з питань призначення АРВ-профілактики, формування прихильності. Наталія Коберник також звернулася до проблеми медичного спостереження за дітьми, народженими ВІЛ-інфікованими матерями. У її виступі йшлося про вигодовування та медичне ведення новонароджених, особливості уточнення ВІЛ-статусу дитини, мультидисциплінарний підхід у веденні ВІЛ-інфікованих дітей та дорослих.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ