У Бердичеві поліція полює на "мисливців за металом": двох затримано,одного розшукують

У Бердичеві поліція полює на "мисливців за металом": двох затримано,одного розшукують

18.11.15 16:35 0 575
Двоє молодиків були затримані правоохоронцями під час викопування і крадіжки металевої труби поблизу бердичівського водоканалу. Ще один виніс з чужого будинку сім секцій батарей опалення. Нині його розшукують. За вказаними фактами тривають досудові розслідування.

Кілька днів тому до Бердичівського відділу поліції надійшло повідомлення про те, що на території місцевого водоканалу невідомі особи займаються розкопками.

На місце події виїхала слідчо-оперативна група, працівники якої застали за робою двох молодиків, як з'ясувалося, 21-річних місцевих жителів. Чоловіки встигли викопати траншею і видобути 3 метри металевої труби. За словами затриманих, вони сподівалися здати здобич на металобрухт і виручити кошти.

Правоохоронці вилучили знаряддя праці, а також частину металевої труби.

Усі обставини нині з'ясовуються у рамках розпочатого за фактом крадіжки (ч.1 ст.185 ККУ) кримінального провадження. Молодикам може загрожувати штраф, піврічний арешт, виправні або громадські роботи, обмеження або позбавлення волі строком до 3 років.

16 листопада до поліції звернулася 27-річна жителька райцентру, повідомивши, що упродовж минулого тижня хтось добре похазяйнував у належному їй домоволодінні. Злодій, підібравши ключ до замка вхідних дверей, виніс з будинку 7 секцій чавунних батарей опалення. Загальна сума збитку склала понад 1,5 тисячі гривень.

Інформація про подію була внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.3 ст.185 (Крадіжка, поєднана з проникненням у приміщення) Кримінального кодексу України.

У причетності до вчинення злочину правоохоронці обґрунтовано підозрюють 22-річного жителя м. Бердичева. Нині тривають заходи щодо встановлення його місцеперебування.

За чинним законодавством полювання на метал може обернутися молодику ув'язненням на строк від 3 до 6 років.

Відділ комунікації ГУНП

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Рівненщині припинено ...
Наступна новина: У Хмельницькій області ...

КОМЕНТАРІ