На Вінничині голова облдержадміністрації Валерій Коровій зустрівся з представниками Місії Світового банку (+фото)

На Вінничині голова облдержадміністрації Валерій Коровій зустрівся з представниками Місії Світового банку (+фото)

18.11.15 08:49 0 509
16 листопада, відбулася офіційна зустріч голови обласної державної адміністрації Валерія Коровія з делегацією Місії Світового банку. На Вінниччину представники міжнародної організації прибули у рамках здійснення системної діагностики України та виявлення тих перешкод, які постають перед державою на шляху її розвитку

Керівник області, насамперед, подякував гостям за підтримку, яку відчуває Україна від Світового банку, та коротко охарактеризував загальну ситуацію в регіоні. «Вінниччина - дуже потужний аграрний регіон, який використовує той потенціал, що йде від світових ринків продовольства. Вінницька область має найкращі по Україні темпи зростання і в промисловості, і в сільськогосподарському виробництві. Нам вдалося залучити сюди декілька дуже потужних інвестиційних компаній, які реалізують серйозні проекти і в цілому формують конкурентне середовище в аграрному бізнесі», – повідомив Валерій Коровій.

Крім того, відзначив очільник області, саме на Вінниччині чітко віддзеркалюється проблематика необхідності децентралізації влади в Україні, адже область має найбільшу кількість сільських та селищних рад. Відтак інформував про перші результати бюджетної децентралізації, яка стартувала в державі з початку поточного року.

Торкаючись питань співпраці, голова ОДА підкреслив: «В нас є низка проектів з Міжнародною Фінансовою корпорацією, але базовим проектом є підтримка Світовим банком будівництва у місті Вінниці кардіологічного центру. Для нас цей проект є знаковим, тому що це надзвичайно потрібно. Я розраховую на те, що в рамках підписаних домовленостей ми виконаємо всі взяті на себе зобов'язання».

За словами ж координатора програм Світового банку по Білорусі, Молдові та Україні Алехандро Седеньо, після Міжнародного валютного фонду Світовий банк є другою організацією, яка надає Україні найбільше технічної та аналітичної допомоги. Метою ж цього візиту є системна діагностика країни задля вивчення подальших шляхів співпраці.

«Ми запланували візити в різні частини України, аби з'ясувати із зацікавленими сторонами, які зони, на їх думку, потребують найбільшого розвитку. Зараз ми в процесі отримання аналітичної інформації, і через декілька місяців будемо готові обговорити більш конкретні шляхи і проекти для покращення ситуації в Україні. В тому числі й послуги, які надають приватному сектору, і розвиток соціальної сфери. Звичайно, питання децентралізації є ключовим», - зазначив Алехандро Седеньо.

У ході розмови голова облдержадміністрації Валерій Коровій акцентував також увагу на принциповій важливості для регіону впровадження нових інструментів у процесі реформування системи охорони здоров'я, доступу бізнесу до дешевих кредитних ресурсів задля свого подальшого розвитку та фінансової підтримки й стимулювання ініціативних територіальних громад, які прагнуть якісних змін.

На завершення зустрічі сторони домовились про продовження співпраці задля досягнення поставлених цілей.















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Про виплату разової ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ