Вінничина: додержання конституційних прав ув’язнених та засуджених осіб перебуває на постійному контролі прокуратури області

Вінничина: додержання конституційних прав ув’язнених та засуджених осіб перебуває на постійному контролі прокуратури області

18.11.15 12:54 0 520
Прокуратурою області організовано проведення низки перевірок підрозділів кримінально-виконавчої, Державної прикордонної служб, органів внутрішніх справ з метою недопущення порушення конституційних прав ув’язнених та засуджених осіб.

Установлено, що не у всіх ізоляторах тимчасового тримання районних відділів міліції наявні належним чином облаштовані спеціальні палати для надання медичної допомоги, не вистачає прогулянкових двориків, кімнат для побачень.

Допускаються порушення вимог законодавства про адміністративні правопорушення під час адмінзатримання та доставлення громадян, їх особистого огляду. Інколи особистий огляд затриманих та їх речей проводиться за участю одного понятого або понятих різної статті.

В установах виконання покарань виявлені випадки незабезпечення роздільного тримання ув’язнених та засуджених осіб, недодержання порядку звернення вилучених заборонених предметів та речей. Мають місце порушення вимог законодавства при застосуванні до засуджених заходів стягнення.

Під час поміщення засуджених до дисциплінарних ізоляторів не завжди проводиться їх медичних огляд.

Виявлені випадки самовільного залишення засудженими до обмеження волі меж виправного центру.

Ще не належно облаштовані спецприміщення для затриманих осіб, виявлені порушення під час примусового повернення іноземців з України.

На усунення цих та інших порушень органами прокуратури внесено 28 документів реагування, які перебувають на розгляді.

Примітка.

Наказом прокурора області з серпня поточного року запроваджено роботу телефону «гарячої лінії» для отримання усних звернень: (0432) 67 22 06 (у вихідні та святкові дні: (0432) 67-15-67), а також визначено електронну пошту: zvern@vin.gp.gov.ua, через які громадяни можуть звернутися із заявами та повідомленнями про вчинені кримінальні правопорушення в місцях позбавлення волі та спеціальних установах, а також проінформувати про найбільш суттєві порушення конституційних прав затриманих, ув’язнених і засуджених.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Вінницької області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Працівники другого ...

КОМЕНТАРІ