Візит делегації Вінницької області до Сьвєнтокшиського воєводства (+фото)

Візит делегації Вінницької області до Сьвєнтокшиського воєводства (+фото)

18.11.15 14:27 0 580
З 9 по 12 листопада поточного року офіційна делегація Вінницької області на чолі з Василем Броварником - заступником голови облдержадміністрації, перебувала в Сьвєнтошкиському воєводстві Республіки Польща.

Візит відбувся на запрошення маршалка Сьвєнтокшиського воєводства Адама Ярубаса з метою святкування 97-ї річниці Незалежності Республіки Польща. Крім участі в урочистих заходах 11 листопада, делегація відвідала низку установ з метою перейняття досвіду та налагодження співпраці.

Зокрема, члени делегації відвідали теплову електростанцію в м. Кельце, яка забезпечує тепловою енергією понад 70% жителів, а потім разом з Віцемаршалком Сьвєнтокшиського воєводства - Яном Мачков'яком і директором Сьвєнтокшиської компанії регіональних перевезень – Робертом Заборським, відвідали залізничний вокзал в м. Кельце. Там Віцемрашалек Ян Мачков'як розповів українським гостям як організований і функціонує залізничний транспорт в Сьвєнтокшиському воєводстві. Однак, головною ціллю цієї зустрічі стала поїздка на одному з шести, закуплених воєводством в першій половині 2015 р., сучасних поїздах «Імпульс».

Під час поїздки на «Імпульсі», директор Сьвєнтокшиської компанії регіональних перевезень, Роберт Заборський, розповів делегації Вінницької області, що за останні кілька років зросла кількість пасажирів і прийшла значна зміна в якості обслуговування пасажирів. «Наші потяги – з кондиціонерами, надають доступ до Інтернету, оснащені для людей з обмеженими можливостями, а також для матерів з дітьми. Навіть в самих потягах можна вже купити білет» - розповів Р. Заборські про переваги нових «Імпульсів». В кінці зустрічі, сторони обговорили можливості співпраці в галузі перевезень.

Після цього в маршалківській управі Сьвєнтокшиського воєводства відбулася зустріч щодо обміну досвідом в сфері організації громадського дорожнього та залізничного транспорту. На ній Віцемаршалек Ян Мачков'як розповів: «Кожного року маршалківська управа доплачує близько 24 млн злотих до перевезень. Якщо говорити про дорожній транспорт, то самоврядування воєводства є тільки його організатором. На ринку дорожніх перевезень конкурують в основному приватні компанії, а ми, як самоврядування воєводства контролюємо доплати до пільгових білетів, які перевізники за нашого посередництва отримують з бюджету. Зараз у нас є новий закон, який вступить в силу в 2017 р. і згідно з ним, пасажири зможуть користуватися пільгами тільки на тих лініях, для яких ми, як воєводство, є організатором. Ми будемо турбуватися про те, що цей транспорт був безпечний, зручний і дешевий.»

Також, під час зустрічі директор воєводського департаменту транспорту – Аркадіуш Кубєц, показав дві презентації про дорожній та залізничний транспорт. «В 2014 р. був затверджений план перевезень Сьвєнтокшиського воєводства і на його основі ми будемо реалізовувати завдання розвитку дорожнього та залізничного транспорту. Сьвєнтокшиське воєводство є одним з воєводств, які за останніх кілька років змогли розробити свою власну пропозицію перевезень через запуск нових залізничних сполучень. Ми розробили Сьвєнтокшиський Білет, який створив такі умови, що ціни перевезень регіональними потягами в межах воєводства в два рази менші, ніж ті, що пропонують оператори. Воєводство вже давно робить інвестиції, які націлені на покращення комфорту і швидкості подорожувань. », - розповів А. Кубєц.

Заступник голови облдержадміністрації В. Броварник надзвичайно зацікавився питаннями пільгових перевезень, модернізації мережі та особливостями функціонування Сьвєнтокшиського Білету. Він подякував господарям зустрічі за презентації та пояснення, які згодом передасть своїм колегам, що займаються питаннями транспорту та перевезень у Вінниці та області.

Після зустрічі в Маршалківській управі делегація відвідала Водоканал міста Кельце та ознайомилась з роботою очисних споруд в Сіткувці. А 11 листопада делегація брала участь в урочистих заходах, присвячених 97-річниці Незалежності Республіка Польща.

















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Хмельницькому пам'ять ...
Наступна новина: Івано-Франківщина: на ...

КОМЕНТАРІ