На Вінничині валерій Коровій доручив максимально збалансувати місцеві видатки та до 25 грудня прийняти всі місцеві бюджети (+фото)

На Вінничині валерій Коровій доручив максимально збалансувати місцеві видатки та до 25 грудня прийняти всі місцеві бюджети (+фото)

18.11.15 09:35 0 488
Таке завдання голова облдержадміністрації Валерій Коровій поставив перед очільниками районів та територіальних громад Вінниччини під час обласної селекторної наради з питань виконання бюджетів усіх рівнів.

Як відзначив керівник регіону, за попередньою інформацією, із 701 сільської, селищної та міської ради відбулася ротація голів на 39 %. З огляду на це, виникла реальна необхідність довести до керівників громад оперативну інформацію. Крім того, враховуючи об'єктивну доцільність, облдержадміністрація спільно з керівництвом обласної Ради відпрацює механізм проведення оперативного навчання для новопризначених голів сільських, селищних, міських рад по питаннях бюджетного законодавства і підготовки бюджету на наступний 2016 рік.

«За ці півтора місяці, які залишилися до кінця року, ми повинні максимальною мірою збалансувати наші місцеві видатки. В першу чергу, в частині соціально захищених статей та недопущення кредиторської заборгованості, - зазначив Валерій Коровій. - Ми цю роботу проводили щорічно, але з врахуванням того, що зараз відбувся процес переобрання місцевих рад, дуже важливо, щоб в найкоротший термін ці ради почали ефективно працювати».

Голова ОДА наголосив, що відповідно до змін, внесених до Бюджетного кодексу, на можна приймати місцеві бюджети, не чекаючи прийняття державного. І принципово важливо, аби ці бюджети були прийняті протягом грудня.

«В нас дуже багато є окремих питань. Ми збалансували видатки, і вам надійшли субвенції на освіту та охорону здоров'я. На ми опрацьовуємо додаткові пропозиції, які надходять, працюємо з Кабінетом Міністрів України і максимальною мірою доведемо до вас ще додаткові фінансові ресурси, які ми передаємо на місця для того, щоб збалансувати поточні видатки», - зауважив Валерій Коровій.

Очільник регіону також відзначив, що область має непогану базу надходжень до місцевих бюджетів: за результатами бюджетної децентралізації в цілому доходи місцевих бюджетів зросли, по відношенню до відповідного періоду минулого року, майже на 42 %, в основному - за рахунок так званих місцевих податків і зборів, які були впроваджені з 1 січня поточного року.

Так, податок на майно, який включає в себе як орендну плату за землю, так і безпосередньо податок на майно, в цілому по Вінницькій області склав 382 млн. гривень. Істотно зріс колишній фіксований податок сільськогосподарських підприємств, який нині введений в 4 групу єдиного податку: за цієї позицією за 10 місяців поточного року надійшло майже 106 млн. грн. Надходження ж від акцизного збору загалом по області склали 193 млн. гривень. «В цілому додаткові надходження до місцевих бюджетів, порівняно з відповідним періодом минулого року, зросли на 740 млн. гривень. Це великий фінансовий ресурс, який, в першу чергу, надійшов до бюджетів базового рівня», - наголосив Валерій Коровій.

Серед першочергових завдань, які стоять нині перед органами влади, керівник області визначив наступні: внести зміни до місцевих бюджетів з метою їхнього збалансування; почати роботу, пов'язану з підготовкою бюджетів на 2016 рік; максимальною мірою переглянути всю базу надходжень місцевих податків і зборів в частині інвентаризації майна, аби успішно почати роботу у 2016 році.

Більш детально на питанні прийняття місцевих бюджетів зупинився директор Департаменту фінансів облдержадміністрації Микола Копачевський. Відтак підсумував: є бюджетна вимога прийняти усі місцеві бюджети до 25 грудня та чітка норма - забезпечити на наступний рік заробітну плату, оплату енергоносіїв та роботу соціально-культурної сфери. І над цими питаннями необхідно максимально ефективно попрацювати.







Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі на Кн. ...
Наступна новина: В Житомирській області у ...

КОМЕНТАРІ