Працівники ДАІ Буковини здали кров для потерпілих в дорожньо-транспортних пригодах

Працівники ДАІ Буковини здали кров для потерпілих в дорожньо-транспортних пригодах

18.11.15 15:38 0 510
Всеукраїнська акція «Здай кров – врятуй життя»! стала одним з ключових заходів Тижня безпеки дорожнього руху, до якого долучились ті, хто щоденно несе службу на автошляхах області, забезпечуючи безпеку водіїв, пішоходів, пасажирів.

Гуманна ініціатива буковинських автоінспекторів з предметним результатом для медиків, що дбають про наявність банку крові, логічно продовжила профілактичну роботу працівників ДАІ серед населення, в навчальних закладах краю з попередження дорожньо-транспортного травматизму, зокрема, в частині надання медичної допомоги потерпілим в автомобільних аваріях.

Тезу «Знаю, вмію, врятую» інспектори дорожньо-патрульної служби підтвердили готовністю допомогти громадянам донорською послугою. Власне кажучи, тим, чим за відомим афоризмом, пишуться Правила дорожнього руху.

У переліку тих, хто долучився до благородної справи, службовці, що вже здавали кров у попередні роки під час подібних акцій, а також, хто став донором вперше.

Нинішнього року благородна акція особлива, адже відбувається під час реформування ДАІ, впровадження Закону України «Про Національну поліцію».

Як стверджують працівники ДАІ, щоденно, під час несення служби, їм доводиться відповідати на численні питання громадян про те, чи уповноважені вони виконувати функції, які закон передає поліцейській службі. Аби роз'яснити ситуацію, до Чернівецького обласного центру крові були запрошені представники засобів масової інформації.

Громадянам пояснили, що людина у формі працівника ДАІ наразі виконує покладені на неї обов'язки у повному обсязі, як це передбачено перехідними та прикінцевими положеннями Закону України «Про національну поліцію», до 31 грудня 2016 року. Здача крові людьми у формі автоінспектора — переконливе свідчення того, що традиції допомоги потерпілим, турбота про життя і здоров'я учасників дорожнього руху залишаються головними завданнями людей з абревіатурою «ДАІ» на формі.

Головне управління Національної поліції в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Житомирщина: стан ...

КОМЕНТАРІ