В Чернівецькій області під час зустрічей зі школярами рятувальники навчали їх правилам безпеки

В Чернівецькій області під час зустрічей зі школярами рятувальники навчали їх правилам безпеки

18.11.15 12:53 0 604
16 листопада співробітники Управління ДСНС України у Чернівецькій області провели інформаційно-показові заняття для учнів двох загальноосвітніх шкіл обласного центру. Так, рятувальники завітали до учнів ЗОШ № 28, яка знаходиться у Чернівцях по вул. Руській. Послухати рятувальників зібралися учні 7 класів та працівники даного закладу. В ході зустрічі, яка складалася із теоретичної та практичної частин, працівники Управління ДСНС розповіли дітям про ситуацію з виникненням пожеж в Чернівецькій області та нагадали основні причини, які призвели до цього. При цьому рятувальники зазначили, що майже 90 % від усіх пожеж траплялися в житловому секторі, тобто в помешканнях буковинців. Тому дуже важливим є дотримання правил пожежної безпеки самими краянами, оскільки саме людський фактор найчастіше призводить до пожежі. Фахівці Управління ДСНС показали присутнім школярам та вчителям навчальні відеофільми та вручили пам’ятки та листівки з правилами безпеки.

В ході другої частини заходу на відкритій території поблизу навчального закладу організатори заходу змоделювали умовну пожежу. Рятувальники розповіли, що з допомогою первинних засобів пожежогасіння можна ліквідувати пожежу на початковій стадії горіння, однак часто люди в таких випадках розгублюються і не знають, що робити. Як наслідок, полум’я розгорається і пожежа охоплює більшу площу, яку самотужки ліквідувати вже неможливо. Тому рятувальники провели майстер-клас для школярів та вчителів з користування вогнегасником і розповіли про його характеристики. Окрім цього, дітям було показано як подається вода з пожежного рукава, для чого на захід прибув пожежно-рятувальний автомобіль. Дітлахам розповіли про обладнання даного автомобіля та для яких надзвичайних подій вони призначені. Насамкінець заходу, кожен школяр зміг спільно з рятувальниками спробувати скористатися вогнегасником та подати воду з пожежного рукава.

Того ж дня працівники Управління ДСНС провели відкритий урок для учнів десятого класу ЗОШ № 16 по вул. Білоруській. Темою даного заняття було «Недопущення пожеж в осінньо-зимовий період. Дії дітей у разі пожежі». Рятувальники детально розповіли про правила безпеки, дотримання яких допоможе уникнути пожежі. Однак, як зазначили рятувальники, якщо ж вберегтися від лиха не вдалося, потрібно знати як діяти та що робити під час пожежі. Значну частину свого виступу рятувальники приділили саме навчанню дітей правилам поведінки під час пожежі. Разом з цим, фахівці Управління ДСНС звернулися до вчителів, які також були присутні на заході, із закликом нагадувати під час батьківських зборів батькам про важливість навчання дітей правил безпеки. «Разом ми зможемо зберегти життя та здоров’я наших дітей» – зазначили рятувальники.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: Вінничина: додержання ...

КОМЕНТАРІ