У Івано-Франківську вшанували пам’ять страчених націоналістів

У Івано-Франківську вшанували пам’ять страчених націоналістів

18.11.15 16:29 0 519
17 листопада о 12.00 біля пам'ятника страченим націоналістам відбулося скорботне віче на вшанування пам'яті розстріляних у 1943 році німецькою окупаційною владою українських патріотів.

У віче прийняли участь представники духовенства, влади та громадськості. Священики відслужили панахиду за загиблими, учасники скорботного віча поклали вінки і квіти до підніжжя пам'ятника та запалили свічки пам'яті.

Саме на місці пам'ятника страченим націоналістам 72 роки тому були розстріляні 27 молодих героїв, членів ОУН. «Тепер це місце є святим, адже ці 27 молодих людей поклали своє життя за майбутнє України, за наш народ.» - зазначила Оксана Маланюк, донька страченого у 24-річному віці Олекси Маланюка. Секретар міської ради Микола Вітенко висловив надію, що настануть для нашої держави такі часи, коли кращі люди будуть не помирати за свободу і гідне майбутнє нації, а творити це майбутнє за мирних умов. «Нам потрібно докласти ще багато зусиль, щоб наша держава стала такою, якою мріяли її бачити ці загиблі 27 героїв. І наш обов'язок зробити все, щоб їхня жертва не була марною» - зауважив Богдан Борович.

Про це повідомили у Івано-Франківській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ