У Хмельницькому пам'ять жертв ДТП вшанували автопробігом (+)

У Хмельницькому пам'ять жертв ДТП вшанували автопробігом (+)

18.11.15 14:16 0 567
15 листопада в обласному центрі вшанували пам'ять усіх загиблих у дорожньо-транспортних пригодах.

Ініціатором проведення акції став «Хмельницький автолюбительський клуб». Організація такої акції для громадської організації уже стала традиційною. Дата проведення — не випадкова. Саме 15 листопада весь світ відзначає День пам'яті жертв дорожньо-транспортних пригод.

— Акцію проводимо для того, щоб привернути увагу хмельничан до проблеми збільшення жертв у дорожньо-транспортних пригодах, — говорить очільник ГО «Хмельницький автолюбительський клуб» Володимир Огойко. — Правила дорожнього руху написані кров'ю. І це не ті правила, якими можна нехтувати.

Згідно зі статистикою, щороку в аваріях гине більше людей, ніж під час військових конфліктів — в середньому понад мільйон осіб. Хмельниччина, на жаль, не виняток.

— З початку року в області сталося 493 дорожньо-транспортні пригоди, в яких 109 людей загинуло та 693 — отримали травми, — констатує старший інспектор відділу превентивної діяльності ГУ Національної поліції в Хмельницькій області Андрій Лужняк.

Близько трьох десятків автомобілістів стартували від міського пляжу і організованою колоною у супроводі правоохоронців вирушили до майдану Незалежності. Вже на головній площі учасники автопробігу поставили свічки та квіти. Хвилиною мовчання та синхронним сигналом клаксону водії вшанували загиблих та постраждалих у ДТП.

Сектор комунікації ГУ Національної поліції

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ