В Луцьку підприємствам компенсують зарплату мобілізованих працівників

В Луцьку підприємствам компенсують зарплату мобілізованих працівників

18.11.15 11:47 0 537
В Україні здійснюється відшкодування підприємствам та організаціям середньомісячної заробітної плати за осіб, які були призвані під час мобілізації. Відповідна постанова Кабінету Міністрів України № 105 прийнята 4 березня 2015 року.

Однак, нещодавно до зазначеного нормативно-правового акту внесені зміни. Зокрема, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 4 листопада № 911 вступив у дію новий порядок виплати компенсації підприємствам, установам, організаціям у межах середнього заробітку працівників, призваних на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період.

Детально про ці нововведення в ході оперативної наради 16 листопада, поінформувала директор департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Оксана Гобод.

За її словами, внесено зміни до постанови в частині визначення категорій громадян, на які поширюється дія даного документу:

– Дія цієї постанови поширюється на громадян України, які, починаючи з 18 березня 2014 року, були призвані на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період; тих, хто з 8 лютого 2015 року був прийнятий на військову службу за контрактом у разі виникнення кризової ситуації, що загрожує національній безпеці, оголошення рішення про проведення мобілізації та (або) введення воєнного стану; громадян, які з 11 червня 2015 року були призвані на строкову військову службу, а також призвані на військову службу під час мобілізації, на особливий період та які підлягають звільненню з військової служби у зв'язку з оголошенням демобілізації, але продовжують військову службу у зв'язку з прийняттям на військову службу за контрактом.

Окрім того, для отримання компенсації з бюджету середнього заробітку підприємства, установи та організації подають щомісяця до 15 числа органові соціального захисту населення звіти про фактичні витрати на виплату компенсації з бюджету середнього заробітку працівникам за встановленою формою, погоджені районним (міським) військовим комісаріатом або військовою частиною, що здійснювали призов працівників на військову службу, в частині підтвердження призову та проходження військової служби.

Відтак, усі необхідні документи організації повинні подати не пізніше 15 грудня цього року.

– Оскільки часу залишилось зовсім мало, прошу максимально активізувати інформаційно-роз'яснювальну роботу в цьому напрямку. Аби за короткий час використати можливість, яку нам надає держава, – наголосив Володимир Гунчик.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігівська область: ...
Наступна новина: Працівники ДАІ Буковини ...

КОМЕНТАРІ