рятувальники провели семінар-нараду з керівниками об’єктів підвищеної небезпеки Рівненської області

рятувальники провели семінар-нараду з керівниками об’єктів підвищеної небезпеки Рівненської області

18.11.15 17:29 0 592
17 листопада співробітники Головного управління ДСНС України у Рівненській області спільно із представниками навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності провели семінар-нараду із керівниками об’єктів підвищеної небезпеки, які знаходяться на території Рівненщини. Теоретична частина відбулась в світлиці обласного управління Держслужби з НС, де учасники розглянули основні питання забезпечення техногенної безпеки на об’єктах підвищеної небезпеки.

У вступному слові до присутніх звернувся заступник начальника ГУ ДСНС підполковник служби цивільного захисту Олег Панюк. Зокрема, він розповів про стан техногенної та пожежної безпеки в регіоні, проаналізував виконання заходів у сфері цивільного захисту та техногенної безпеки на об’єктах підвищеної небезпеки. Наголосив на неухильному дотриманні усіх керівних документів та розпоряджень Уряду щодо недопущення виникнення надзвичайних ситуацій.

Під час заходу рятувальники нагадали присутнім учасникам, що одним із пріоритетних напрямків при експлуатації об’єктів підвищеної небезпеки є забезпечення їх безаварійної експлуатації. Нажаль спостерігається негативна тенденцію щодо збільшення випадків виникнення аварій та аварійних ситуацій на промислових об’єктах України у тому числі і на об’єктах підвищеної небезпеки відмітив начальник відділу техногенної безпеки управління державного нагляду (контролю) у сфері пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту ГУ ДСНС України у Рівненській області підполковник служби цивільного захисту Роман Дрига.

«Так 22 квітня 2014 року стався вибух на АЗС у Переяслав-Хмельницькому, де одна людина загинула, а шість було травмовано. 11 травня 2015 року пролунав вибух на АЗС м. Вінниця, а 3 жовтня цього року вибухнули два бензовози на АЗС м. Миколаїв. Проте найбільшою та резонанснішою аварією була пожежа на нафтобазі під Васильковом Київської області, де загинуло 6 осіб та 20 постраждало, а збитки оцінено приблизно у 50 млн. Аналізуючи причини виникнення цих надзвичайних ситуацій можна виділити такі основні фактори: по перше – застарілість основних фондів виробництва, по друге – не дотримання правил пожежної та техногенної безпеки, по третє – не дотримання технологічного процесу і по четверте – так званий «людський фактор. Тому Ви, як керівники об’єктів підвищеної небезпеки Рівненщини повинні вжити усіх заходів щодо забезпечення пожежної та техногенної безпеки безпосередньо на своїх об’єктах»,- сказав Роман Дрига.

Співробітники ГУ ДСНС та керівники об’єктів розглянули найімовірніші сценарії розвитку надзвичайних пригод та шляхи їх вирішення. Також враховуючи, що за останній час було внесено чимало змін до нормативних документів, які стосуються діяльності ОПН, учасники семінару разом з рятувальниками більш детально та поетапно розглянути їх зміст. Варто відмітити, що семінар проходив у режимі живого спілкування, на не зрозумілі теми одразу надавалися вичерпні та кваліфіковані відповіді фахівців рятувальників.

«Підсумовуючи вище викладене хочу вкотре зазначити, що забезпечення пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту на об’єктах покладається лише на їх керівників. Тому пропоную плідну співпрацю задля безпечного функціонування ваших об’єктів», - відмітив заступник начальника ГУ ДСНС підполковник служби цивільного захисту Олег Панюк.

ГУ ДСНС у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Луцьк: 25 листопада ...
Наступна новина: Житомирщина: кількість ...

КОМЕНТАРІ