Рівненська область: начальники караулів підрозділів ГУ ДСНС підвищили свій професійний рівень

Рівненська область: начальники караулів підрозділів ГУ ДСНС підвищили свій професійний рівень

18.11.15 12:29 0 587
17 листопада на базі спортивно-оздоровчого комплексу ГУ ДСНС у Рівненській області було проведено заняття з начальниками караулів пожежно-рятувальних підрозділів щодо вдосконалення їх професійної підготовки під час виконання завдань за призначенням в осінньо-зимовий період.

На заняттях основна увага приділялась вивченню особливостей гасіння пожеж за умов низьких температур, ліквідації надзвичайних ситуацій та подій, а також порядок експлуатації пожежної та спеціальної техніки в умовах осінньо-зимового періоду.

В ході теоретичного навчання було розглянуто питання порядку дій при гасінні пожеж у приватному житловому секторі та багатоповерхових будинках, а також порядок та правила евакуації людей з місць надзвичайних подій та пожеж. В учасників занять перевірили знання з особливостей роботи в апаратах захисту органів дихання та зору.

Після цього, на навчальній вежі рятувальники тренувалися проводити порятунок постраждалих за допомогою рятувальних мотузок.

Підводячи підсумки занять, заступник начальника центру з питань оперативного реагування оперативно-координаційного центру ГУ ДСНС у Рівненській області підполковник служби цивільного захисту Володимир Грановський зазначив, що подібні навчання є дуже важливим елементом в системі професійної та службової підготовки рятувальників, адже в умовах надзвичайної ситуації, коли з’являється небезпека реальна, а не уявна, досягти позитивного результату без тренувань та попередньої підготовки неможливо.

Зазначимо, що на в підрозділах Служби порятунку краю проходять службу 123 начальники караулів пожежно-рятувальних підрозділів ГУ ДСНС у Рівненській області.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Житомирі відкрили ...
Наступна новина: На Тернопіллі на Білецькій ...

КОМЕНТАРІ