Вінничина: в прикордонних районах області введено додаткові режимні обмеження (+фото)

Вінничина: в прикордонних районах області введено додаткові режимні обмеження (+фото)

19.11.15 11:18 0 513
З 6 листопада поточного року набрав чинності Наказ Міністерства внутрішніх справ України від 7 вересня 2015 року № 1075 «Про затвердження додаткових тимчасових режимних обмежень контрольованих прикордонних районів» (зареєстрований в Міністерстві юстиції України за №1166/27611 від 30.09.2015 року). Про це під час прес-конференції повідомив старший інспектор-методист відділу прикордонної служби штабу Могилів-Подільського прикордонного загону Олег Коваленко.

Відтак, з метою недопущення ускладнень на державному кордоні та упередження дестабілізації обстановки в межах Могилів-Подільського, Ямпільського, Піщанського та Крижопільського контрольованих прикордонних районів Вінницької області та місті Могилеві-Подільському в інтересах захисту національної безпеки України забороняється: здійснення будь-яких польотів легкомоторних літальних апаратів, квадрокоптерів, повітряних безмоторних засобів пересування (планери, дельтаплани, аеростати, дирижаблі), а також стрибки з усіх видів парашутів без завчасного, не пізніше ніж за 24 години до початку їх проведення, інформування підрозділу охорони державного кордону, в зоні відповідальності якого проводяться польоти.

Крім того, капітанам річкових суден, власникам маломірних суден, командирам повітряних суден, начальникам поїздів і провідникам вагонів, старшим стюардам і стюардам, водіям транспортних засобів підвозити у контрольований прикордонний район і вивозити з нього осіб, які не мають документів, визначених підпунктом 1 пункту 2 Положення про прикордонний режим, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27.07.1998 №1147.

«Також Наказом забороняється випуск маломірних суден та інших плавзасобів (крім засобів розваг на воді), суден рибного господарства у частину вод прикордонних річок, озер та інших водойм, обмежених лінією державного кордону, берега яких належать Україні, без завчасного, не пізніше ніж за 1 годину, інформування підрозділу охорони державного кордону, в зоні відповідальності якого здійснюється випуск. Вихід з пристаней, причалів, баз для стоянки і з пунктів базування (далі - об'єкти базування) та плавання маломірних суден, інших плавзасобів, суден рибного господарства поза навігаційний період і темної пори доби (за винятком наявності у судна відповідного дозволу та обладнання); зміна приписки та постійного місця для стоянки (зберігання) маломірних суден, інших плавзасобів без інформування, протягом 24 годин адміністраціями об'єктів базування підрозділу охорони державного кордону, у зоні відповідальності якого вони розміщені» - наголосив Олег Коваленко.

Також вищезазначеним нормативним документом забороняється проведення водолазних робіт та будь-яких інших спусків під воду без завчасного, не пізніше ніж за 24 години, інформування підрозділів охорони державного кордону, в зоні відповідальності яких вони проводяться.

Забороняється експлуатація об'єктів базування всіх форм власності, які не отримали дозволу на експлуатацію та випуск маломірних суден, інших плавзасобів без наявності на об'єктах базування призначених відповідними наказами або розпорядженнями адміністрацій.

У межах встановленої прикордонної смуги визначених у пункті 1 Додаткових тимчасових режимних обмежень контрольованих прикордонних районів забороняється:

рух транспортних засобів (крім техніки та обладнання для агропромислового комплексу, задіяних у проведенні сільськогосподарських робіт) дорогами, які відсутні в реєстрі автомобільних доріг та ведуть до державного кордону;

скупчення транспортних засобів (більше трьох), тривалі зупинки (довше ЗО хвилин) вантажних транспортних засобів, тракторів та іншої великогабаритної техніки, не пов'язані з технічними несправностями, на узбіччях доріг поза встановлених автомобільними стоянками;

перебування іноземців та осіб без громадянства, за винятком іноземців, осіб без громадянства, які постійно проживають (мають посвідку на постійне проживання) на території України (в даній місцевості) або прямують транзитом з пунктів пропуску через державний кордон в інші нережимні райони, або мають письмове запрошення близьких родичів, завірене місцевими органами виконавчої влади або місцевого самоврядування, або яких зустрічають особисто;

перевезення в транспортних засобах зброї та будь-яких засобів активної оборони без відповідних на те дозволів;

використання радіостанцій, крім встановлених на спеціальній техніці та транспортних засобах спеціалізованого призначення (або зареєстрованих у встановленому порядку).

Відповідно вимог п.5 та 6 «Положення про прикордонний режим», затвердженого Постановою КМУ № 1147 від 27.08.1998 року, контроль за додержанням прикордонного режиму у прикордонній смузі та контрольованому прикордонному районі здійснює Державна прикордонна служба України у взаємодії з органами внутрішніх справ. Особи, винні у порушенні прикордонного режиму, несуть адміністративну або іншу відповідальність згідно із законодавством.

«Контроль за дотриманням спеціального режиму у контрольованих прикордонних районах здійснюватимуть співробітники прикордонного загону та поліція. Порушників притягуватимуть до адміністративної відповідальності. Для фізичних осіб штрафи будуть у межах 119 – 400 гривень, для юридичних 400 – 700 гривень» - зауважив Олег Коваленко.

Водночас посадовець зауважив, що протягом трьох місяців прикордонники здійснюватимуть інформаційно-роз'яснювальну роботу з населенням і лише згодом за правопорушення буде адміністративне покарання.





Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Завдяки ПриватБанку ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ