Бюджет отримав від чернівчан майже 60 млн. грн. «оборонного» податку

Бюджет отримав від чернівчан майже 60 млн. грн. «оборонного» податку

19.11.15 09:00 0 528
Як повідомив начальник відділу адміністрування податку на доходи фізичних осіб ДПІ у м. Чернівцях Андрій Світовий: «З початку року до державного бюджету з доходів мешканців Чернівців надійшло майже 42 мільйони гривень військового збору. Загалом з початку введення «патріотичного податку» чернівчани вже сплатили 59 мільйонів гривень».

«Наразі у Чернівцях військовий збір перераховують 4083 платників (в т.ч. 2201 – юридичних та 1882 підприємців – фізичних осіб)»,- розповів Андрій Іванович.

За словами посадовця, сплачені кошти призначені активізувати обороноздатність нашої держави. Військовий збір запроваджено з метою допомоги та покращення матеріально – технічного забезпечення українським військовослужбовцям, які обороняють нашу країну.

Варто зазначити, що військовим збором обкладаються доходи у формі заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які виплачуються платнику у зв'язку з трудовими відносинами. Крім того, військовий збір стягується з виграшу в державну та недержавну грошову лотерею, виграшу гравця, отриманого від організатора азартної гри.

Ставка цього податку складає 1,5 відсотка від об'єкта оподаткування. Його платниками є фізичні особи – резиденти та нерезиденти, які отримують доходи в Україні.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ