В активі бюджету – майже 23 мільйони пасивних доходів чернівчан

В активі бюджету – майже 23 мільйони пасивних доходів чернівчан

19.11.15 14:32 0 511
З початку введення в дію оподаткування пасивних доходів фінустановами Чернівців перераховано до державного бюджету 22,7 млн. грн. податку на відсотки по депозитах. Цього року з роялті, дивідендів, процентів на поточний рахунок у банках, та процентів на вклади мешканців столиці Буковини у кредитних спілках до бюджету надійшло 18,1 млн. грн. податку на доходи фізичних осіб.

Державна податкова інспекція у м. Чернівцях нагадує, що змінами до Податкового кодексу України, внесеними Законом України від 28 грудня 2014 року N 71-VIII, передбачено підвищення ставки оподаткування пасивних доходів з 15 відсотків до 20 відсотків (крім дивідендів по акціях та корпоративних прав, нарахованих резидентами – платниками податку на прибуток підприємств).

До складу пасивних доходів з метою оподаткування ПДФО включено: роялті, дивіденди, проценти на поточний або депозитний (вкладний) банківський рахунок та проценти на вклад (депозит) у кредитних спілках.

Законодавством передбачено, що вкладникам не потрібно самостійно утримувати та перераховувати до держбюджету суму податку, що підлягає сплаті. Цю функцію виконують виключно податкові агенти – банки та кредитні спілки. Водночас банки та кредитні спілки, що нараховують доходи у вигляді процентів на вклади, у звіті відображають лише відомості про суми доходів та суми отриманого податку, а не відомості, які дозволяють ідентифікувати платника податків. Відтак, банківська таємниця зберігається.

При цьому, не має значення ані сума вкладу (депозиту), ані розмір отриманих відсотків – така ставка діє абсолютно для всіх.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: У Закарпатті на блокпосту ...

КОМЕНТАРІ