Чернівці: У Ратуші розпочались Муніципальні читання імені Антона Кохановського

Чернівці: У Ратуші розпочались Муніципальні читання імені Антона Кохановського

19.11.15 15:34 0 530
У сесійній залі Чернівецької міської ради розпочала роботу міжнародна наукова конференція «Муніципальні читання імені Антона Кохановського».

На початку присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих від рук терористів в Парижі.

З вітальним словом виступили учасники конференції Елеонора Молдован – Генеральний Консул Румунії в Чернівцях, Сергій Осадчук – Почесний Консул Австрійської Республіки в Чернівцях, Руслан Сенчук – заступник голови Чернівецької обласної державної адміністрації, Роман Петришин –проректор Чернівецького національного університету імені Ю.Федьковича, Микола Ярмистий – директор Чернівецького центру перепідготовки та підвищення кваліфікації, Анатолій Круглашов – завідувач кафедри політології державного управління ЧНУ ім. Ю.Федьковича.

Важливість і необхідність проведення подібних муніципальних читань, де розглядатимуться актуальні питання місцевого самоврядування та муніципального управління, відзначив Чернівецький міський голова Олексій Каспрук.

«Я радий вітати поважних гостей конференції, які поділяться з нами власним досвідом у сфері самоврядування в Європейському союзі. Чернівці і Буковина теж мають чим пишатися, що показати. Нам потрібна професійна фахова розмова в обговоренні цієї теми. Для того, аби знати що і як робити завтра, необхідно змістовно аналізувати наше минуле. Девіз нашого міста «Спільними зусиллями» і саме завдяки спільним зусиллям сотні років чернівецька громада мирно співіснує, розвивається і є певним прикладом для інших громад. Я переконаний, що саме спільними зусиллями на цій конференції ми досягнемо вагомих результатів,» – сказав на відкритті конференції міський голова.

У рамка муніципальних читань працюватимуть дві секції «Історичний досвід державного управління і місцевого самоврядування на території Чернівецької області» та «Реформування місцевого самоврядування в контексті децентралізації влади: вітчизняний та закордонний досвід», а також відбудеться круглий стіл «Сучасні виклики формування та реалізації муніципальної влади». Участь у конференції беруть представники органів місцевого самоврядування та міських органів державної влади, експерти, науковці, лідери неурядових організацій, науковці з Молдови, Румунії, Австрії, Франції.

Спеціальний гість конференції, радник з конституційних питань Конгресу місцевих і регіональних влад Європи (Франція), доктор права – Алан Делькамп.

Також відбулася зустріч міського голови Олексія Каспрука із гостями конференції, на якій було обговорено сучасні виклики, які постають перед органами місцевого самоврядування.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: В Житомирській області у ...

КОМЕНТАРІ