Буковина: рятувальники та волонтери провели для дітей акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти»

Буковина: рятувальники та волонтери провели для дітей акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти»

19.11.15 16:37 0 548
17 листопада в приміщенні Путильської гімназії працівники Управління ДСНС України у Чернівецькій області спільно з Чернівецькими обласними організаціями Добровільного пожежного товариства та Товариства Червоного Хреста України провели громадську акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти». Такий захід проводився з метою запобігання виникнення нещасних випадків з дітьми та навчання їх правилам безпеки.

Під час проведення акції організатори намагалися не лише ознайомити дітей із основними правилами безпечної поведінки, але й на практиці навчити їх правильним діям та відповідній послідовності. На початку заходу всім гімназистам організатори акції детально розповіли про важливість та необхідність всім дотримуватися правил безпеки та як діяти у разі виникнення пожежі, виявлення невідомого підозрілого предмету, у випадку виникнення надзвичайної події іншого характеру та як правильно надати домедичну допомогу.

Після цього, на території гімназії проводилася практична частина заходу. Спочатку були відпрацьовані дії учнів та обслуговуючого персоналу гімназії щодо евакуації з будівлі у зв’язку з виникненням пожежі. Рятувальники при цьому зазначили, що в таких випадках не можна панікувати, оскільки через це людина може не правильно зорганізувати свої дії.

Для практичної частини заходу на території гімназії організаторами було влаштовано 5 спеціальних показових майданчиків, на кожному з яких відпрацьовувалися дії в певних надзвичайних ситуаціях та подіях. Зокрема, фахівці групи піротехнічних робіт Управління ДСНС показали своє обладнання для виконання завдань за призначенням та зразки вибухонебезпечних предметів, які знаходять на території краю. Також рятувальники розповіли як діяти при пожежі і показали бойовий одяг та спеціальне обладнання вогнеборців, для чого до гімназії прибув пожежний автомобіль.

Разом з цим, фахівці Чернівецької обласної організації Товариства Червоного Хреста України змістовно розповіли дітям про всю важливість правильного надання першої домедичної допомоги, оскільки це може врятувати життя людині. Дітлахів навчали, що робити якщо людина втратила свідомість, як правильно провести непрямий масаж серця та штучне дихання, як надати допомогу при опіках та травмах.

Також гімназистів навчали правильному користування первинними засобами пожежогасіння, в даному випадку вогнегасниками. Для цього представники обласної організації Добровільного пожежного товариства України розповіли дітям про характеристики вогнегасників та показали як ними правильно користуватися. Учням повідомили, що такі знання є необхідними для всіх людей, тому що первинні засоби пожежогасіння дозволять запобігти поширенню пожежі на значну площу.

Щоб учні краще запам’ятали прослухану інформацію, для них були організовані практичні заняття. Дітей поділили на команди відповідно до вікової категорії і вони змагалися у вправності виконання змодельованих ситуацій. Так, гімназисти повинні були самостійно надати першу медичну допомогу потерпілому, проводили пошук вибухонебезпечних предметів, змагалися у розгортанні пожежних рукавів та вдяганні бойового одягу рятувальників, а за допомогою вогнегасника ліквідовували умовну пожежу. Кожен учасник намагався якнайшвидше виконати завдання та допомогти своїй команді здобути перемогу у змаганнях.

По завершенню змагань переможці були відзначені грамотами. Дітям вручили листівки та буклети з правилами безпеки. Однак найкращим подарунком для всіх без винятку дітей став весело та цікаво проведений час і корисні знання. « під час зустрічі ми отримали багато цікавої та важливої для нас інформації, а також весело провели свій час» – поділилася враженням від заходу учень гімназії Валентин.

«Робота з підростаючим поколінням є одним з найважливіших напрямків нашої спільної діяльності з рятувальниками. Навчання дітей правилам безпеки, культура їхнього дотримання, яку ми разом з іншими організаціями намагаємося виховати у всіх дітей, дозволить запобігти нещасним випадкам з дітьми в майбутньому, а це, в свою чергу, допоможе зберегти їхнє життя та здоров’я» – зазначила заступник начальника обласної організації «Червоного хреста» Наталія Визнюк.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Вінницькій області ...

КОМЕНТАРІ