В Житомирській області комплексна перевірка ДСНС триває в обласному центрі

В Житомирській області комплексна перевірка ДСНС триває в обласному центрі

19.11.15 12:50 0 517
17 листопада в рамках комплексній перевірки, що триває на території області, комісія ДСНС України здійснила деталізовану перевірку обласного центру стану цивільного захисту Житомирської міської ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Житомирської області.

У міській раді відбулась нарада з питань проведення перевірки організації, планування та реалізації заходів державної політики у сфері цивільного захисту, пожежної та техногенної безпеки у міськвиконкомі, установах і організаціях міста, спеціалізованих службах цивільного захисту.

Було окреслено завдання, що ставить перед собою комісія Державної служби України з надзвичайних ситуацій та наголошено на тому, що в першу чергу перевіряючі надають методичну допомогу.

Також у рамках комплексної перевірки відбулися навчання на базі однієї із районних котелень КП «Житомиртеплокомуненерго», що в м. Житомир.

Згідно тактичного задуму об 11:00 у котельному залі стався вибух, внаслідок якого одна з будівель зазнала значних руйнувань. Умовно загинули 4 особи, 5 постраждали, один з яких знаходився під завалом зруйнованих будівельних конструкції. Одночасно з цим, внаслідок вибуху загорілась обмуровка котла.

За підвищеним номером виклику до місця події прибуло 9 відділень рятувальників на пожежній та спеціальній техніці та усі аварійні служби обласного центру (аварійні бригади газової служби та електромереж, міськводоканалу, теплокомуненерго, центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, оперативно-слідча група поліції). Загалом до навчань було залучено 44 чоловіки персоналу служб цивільного захисту району та 10 одиниць техніки.

Для координації робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації на місці події було розгорнуто штаб, до якого увійшли керівники відповідних структур. До прибуття підрозділів ДСНС працівниками котельні врятовано 2 осіб. Також, для проведення пошуково-рятувальних робіт були задіяні 3 ланки газодимозахисної служби, ними на свіже повітря виведено та передано до рук медиків 2 потерпілих.

Для гасіння палаючої обмуровки котла та захисту від вогню суміжних приміщень та сусідніх котлів 2 відділення вогнеборців подали 2 ствола, проклали рукавну лінію та продовжували виконання своїх завдань за призначенням. Одночасно аварійно-рятувальний загін Управління ДСНС в області проводив деблокування травмованого з під завалу будівельних конструкцій.

По завершенню перевірки пройшло засідання комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуаціях, в ході якого було надано принципову оцінку стану реалізації політики у сфері цивільного захисту на території обласного центру, підкреслено позитивні аспекти в роботі, визначено основні недоліки, які було виявлено в ході проведених заходів та надано рекомендації щодо їх усунення.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: рятувальники нагадали ...

КОМЕНТАРІ