В Житомирській області комплексна перевірка служб цивільного захисту пройшла в Бердичеві

В Житомирській області комплексна перевірка служб цивільного захисту пройшла в Бердичеві

19.11.15 08:50 0 512
18 листопада комісія ДСНС України перевірила стан реалізації державної політики у сфері цивільного захисту і організації роботи з питань техногенної та пожежної безпеки м. Бердичів. З цього приводу в районній державній адміністрації відбулась робоча нарада під головуванням міського голови Василя Мазура щодо постановки основних завдань. Участь у ній взяли члени комісії ДСНС, особовий склад оперативно-рятувальної служби району, керівники районних та міських органів влади тощо.

Одним із етапів перевірки стало відпрацювання ліквідації умовної надзвичайної ситуації. Згідно тактичного задуму, об 11:00 у Бердичеві на перехресті двох вулиць сталось зіткнення вантажного автомобіля ЗіЛ та маршрутного автобуса «Богдан». Вантажівка перевозила у цистерні об’ємом 2 м3 аміак. Внаслідок зіткнення 5 осіб загинуло та 3 – травмовано. Травмовані потребують негайного деблокування із понівечених транспортних засобів.

Крім того аварія призвела до розгерметизації цистерни з аміаком, з послідуючим його виливом приблизним об’ємом 300 л. Хмара аміаку розповсюдилася в сторону 9-ти поверхового житлового будинку, двох 5-ти поверхових житлових будинків та приватного сектору мікрорайону М’ясокомбінат.

До місця пригоди виїхало 4 відділення вогнеборців, два екіпажі екстреної допомоги та медицини катастроф, міська комунальна аварійно-рятувальна служба, служба газу та співробітники Національної поліції. Поліцейські перекрили рух транспорту поблизу виникнення надзвичайної події. В цей час вогнеборці здійснювали осадження хмари аміаку за допомогою трьох пожежних автомобілів, якими забезпечувалася подача води. Рятувальникам довелося працювати у захисних костюмах від хімічного враження. Враховуючи обставини пригоди, виникла потреба евакуації людей з найближчих житлових будинків. У кількох метрах від осередку події розташоване професійно-технічне училище. Усіх студентів та викладацький склад евакуювали за лічені хвилини.

Трьох травмованих, які перебували у пошкоджених автомобілях, надзвичайники вивільнили за допомогою спеціального спорядження та передали до рук медиків.

Члени комісії ДСНС України оцінили взаємодію рятувальних спецслужб Бердичева та вказали на допущені помилки. Фахівці спецслужб запевнили перевіряючих, що усі недопрацювання та прорахунки будуть негайно виправлені, адже вони розуміють відповідальність їхньої роботи у разі виникнення справжньої надзвичайної події чи ситуації.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: На Вінничині за добу ...

КОМЕНТАРІ