В Закарпатській області охоронець за професією,митець у душі - Йосип Гайзлер

В Закарпатській області охоронець за професією,митець у душі - Йосип Гайзлер

19.11.15 17:10 0 631
* Художнє училище, армія, робота на солеруднику, пожежник, а тепер - охоронник поліції охорони… Де б не працював Йосип Гайзлер, - в душі він залишається творчою особистістю.

Культурна спадщина - це те найцінніше, що є у кожної країни. Принаймні, в цьому переконаний Йосип Гайзлер, охоронець одного з музеїв Закарпаття. За професією охоронець, а в душі - митець. Навчився тримати пензля з самого дитинства. Каже, серце підказало, що потрібно малювати. От і поїхав до Кишенева навчатись на художника. Недовго пропрацював на творчих роботах.

- Після навчання я працював на заводі кераміки. Ми виготовляли різноманітну продукцію. Мені доводилось художньо оформляти виготовлені тарілки, вази тощо, - розповідає Йосип Гайзлер. - Та невдовзі завод закрили і творчої роботи я для себе більше не знайшов. Кілька років працював на солеруднику. Недовгий час я працював рятувальником в ДСНС. ж моє робоче місце в поліції охорони. Тим не менше, всі ці роки малювати не припиняв - чи то для себе, чи то в подарунок близьким.

Йосип вже більше п`яти років охороняє художню колекцію в одному з музеїв області. Каже, що це робота його мрії. До речі, охороняти саме музей йому випало не випадково.

- Коли я прийшов влаштовуватися на роботу в поліцію охорони, мене спитали, чим я займаюся у вільний від роботи час. Я і розповів, що малюю картини, - продовжує розповідь пан Гайзлер, - от керівництво і вирішило направити мене працювати в музей.

- Я щасливий, що маю честь оберігати твори мистецтва видатних художників нашого краю, - каже охоронець Управління поліції охорони в Закарпатській області.

Пейзажі, натюрморти, портрети – його улюблені жанри. На рахунку в охоронця-художника більше сотні творчих робіт.

- Йосип відповідально охороняє музейну колекцію, надихається на творіння і сам, - кажуть колеги по роботі пана Йосипа.

- Він - надзвичайно творча натура, - відзначає колишній напарник Юрій Вумшинський. – Щоразу, коли в музеї було відкриття нової художньої виставки, Йосип просився охороняти експозиційні зали. Я ніколи не перечив, адже розумів, наскільки для нього це важливо.

Сам охоронець-художник Йосип Гайзлер каже, що щасливий, адже збулися дві його мрії: захищати та малювати. Та понад усе він сподівається на нашу перемогу і встановлення миру в Україні.

- наша країна переживає важкі часи. Я живу надіями, що незабаром прийде мир на нашу землю.

Управління поліції охорони

в Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі Віктор ...
Наступна новина: Вінничани стали призерами ...

КОМЕНТАРІ