У Рівненській області засуджено 12 осіб,які незаконно видобували бурштин

У Рівненській області засуджено 12 осіб,які незаконно видобували бурштин

19.11.15 09:20 0 490
Прокуратурою Рівненської області забезпечено участь у судовому розгляді обвинувального акта із укладеними угодами про визнання винуватості стосовно 12 осіб, які, змовившись між собою, незаконно видобували бурштин.

Групу осіб - жителів різних областей України правоохоронці затримали у вересні 2015 року на території Мульчицького лісництва Зарічненського району Рівненської області під час незаконного видобування сонячного каміння.

- На момент виявлення злочину правоохоронці зафіксували, що процесом видобування бурштину шляхом гідророзмиву грунту безпосередньо займалися 4 особи, функція решти спільників полягала у забезпеченні безперешкодної незаконної діяльності, пов'язаної із бурштиновим промислом, шляхом демонстрування та застосування фізичної сили та зброї, - розповів державний обвинувач, прокурор відділу прокуратури Рівненської області Олександр Станкевич.

У чоловіків вилучено 42 г бурштину-сирцю, а також зброю та боєприпаси (а саме: 5 гранат та майже 200 одиниць патронів до вогнепальної стрілецької зброї).

- Зарічненський районний суд, розглянувши обвинувальний акт у кримінальному провадженні, затвердив угоди про визнання винуватості, укладені між обвинуваченими і прокурором, та, врахувавши щире каяття чоловіків, їх активне сприяння у проведенні розслідування, призначив останнім покарання у межах санкції інкримінованих статей, - повідомив прокурор.

Згідно із вироком суду 11 правопорушникам призначено сплатити штраф у розмірі 6 800 грн кожному. Відтак загальна сума штрафів, яку сплатять в дохід держави засуджені, становить 74800 грн.

Ще одного спільника судом визнано винним як у незаконному видобуванні бурштину, так і в незаконному придбанні і зберіганні зброї, та його засуджено до позбавлення волі строком на 3 роки із встановленням іспитового терміну тривалістю 1 рік. А також відповідно до ст. 76 КК України на останнього покладено обов'язки не виїжджати за межі України на постійне місце проживання без дозволу кримінально-виконавчої інспекції, повідомляти про зміну проживання, роботи або навчання.

Бурштин та зброя конфісковані.

Слід зазначити, що вирок суду в законну силу ще не вступив. Учасники кримінального процесу мають право на його оскарження в передбачений законом термін.

Прес-служба прокуратури Рівненської області Tweet
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: Житомирщина: на Любарщині ...

КОМЕНТАРІ