Фахівці Хмельницької АЕС обговорили питання добудови 3-го та 4-го енергоблоків

Фахівці Хмельницької АЕС обговорили питання добудови 3-го та 4-го енергоблоків

19.11.15 12:19 0 513
Перспективи добудови 3 та 4 енергоблоків Хмельницької АЕС – саме такою була тематика суспільно-політичного ток-шоу на телеканалі Хмельницької регіональної дирекції «Поділля-Центр», філії національної телекомпанії України, в якому взяли участь провідні фахівці Хмельницької АЕС. Заступники генерального директора ХАЕС з капітального будівництва - Олег Рахлінський, кадрів і соціальних питань - Віктор Демидюк, заступник головного інженера з нових блоків Олександр Корлиханов, керівники підрозділів станції Тетяна Лиситчук, Олександр Левицький, Віталій Литус були учасниками дискусії щодо перспектив будівництва нових енергетичних потужностей.

У дебатах також взяли участь депутати, представники регіональної та обласної влади Хмельниччини, рівненського «Екоклубу», прихильники і противники атомної енергетики різних громадських організацій, наукових установ.

На початку ток-шоу, заступник генерального директора ХАЕС з капітального будівництва Олег Рахлінський зазначив, що нині блоки не будуються, угода про співпрацю з російськими партнерами денонсована. Олег Рахлінський зауважив, що компанія шукає шляхи виходу з ситуації, ведуться перемовини з чеською фірмою «?KODA», фірмою Westinghouse, польськими та китайськими зацікавленими особами і урядовими організаціями.

Міський голова Нетішина Олександр Супрунюк, в свою чергу, навів цифри, що характеризують роль ХАЕС у економіці міста. Зазначивши, що дві третини бюджету міста-супутника складають відрахування Хмельницької АЕС. Перспективи міста енергетиків та прилеглих територій покращуватимуться разом із будівництвом нових енергоблоків, адже будівництво – це не тільки робочі місця будівельникам, а й потужний розвиток соціальної сфери.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ