У Львівській області рятувальники запобігли падінню дерева на житловий будинок

У Львівській області рятувальники запобігли падінню дерева на житловий будинок

19.11.15 11:02 0 518
17 листопада до 2 Спеціального центру швидкого реагування ДСНС України надійшло повідомлення про те, що виникла загроза руйнування приватного житлового будинку по вулиці Війтівська Гора, 111 в м. Дрогобич.

На місце події негайно прибула оперативна група центру. В ході огляду місця події було встановлено, що стовбур аварійного дерева підпиляно на 90 %, крона дерева нахилилася на покрівлю будівлі і у разі підвищення швидкості вітру існувала загроза повного руйнування житлового будинку. Від падіння дерево утримували дві ненадійні розтяжки. Мешканці будинку були в повному розпачі.

За сигналом «Збір-Аварія» були підняті рятувальні підрозділи 2 Спеціального центру швидкого реагування ДСНС України.

Використовуючи альпіністське спорядження, рятувальникам вдалося зафіксувати аварійну частину дерева та приступити до проведення аварійно-рятувальних робіт, в ході яких було тимчасово відселено мешканців будинку, огороджено прилеглі території та перекрито проїжджу частину.

До спеціальних робіт залучалась автовишка ВС-22МС, яку вдалося розгорнути на місці події в умовах обмеженого простору.

Використовуючи спеціальну техніку та аварійно-рятувальне спорядження, рятувальники центру, ризикуючи власним життям, спочатку зменшували ймовірність падіння аварійної частини дерева, змінюючи його центр ваги шляхом кронування, а потім ліквідували загрозу його падіння.

Аварійно-рятувальні роботи тривали понад 5 годин, ризик падіння дерева на житловий будинок зберігався до їх завершення.

В ході оперативних та професійних дій рятувальників 2 Спеціального центру швидкого реагування ДСНС України вдалося запобігти руйнуванню житлового будинку та можливій загибелі людей.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівному невідомий збив ...
Наступна новина: Завдяки ПриватБанку ...

КОМЕНТАРІ