Вінничина: органами прокуратури області виявлені випадки невиконання судових рішень у кримінальних провадженнях,якими передбачено покарання у виді позбавлення волі та арешту

Вінничина: органами прокуратури області виявлені випадки невиконання судових рішень у кримінальних провадженнях,якими передбачено покарання у виді позбавлення волі та арешту

20.11.15 15:24 0 509
Прокуратурою області виявлено ряд порушень вимог чинного законодавства під час діяльності органів внутрішніх справ при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях, якими передбачено покарання у виді позбавлення волі та арешту без обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Зокрема, встановлено випадки невиконання даної категорії судових рішень, несвоєчасного їх виконання, а також невжиття оперативно-розшукових заходів по встановленню місця знаходження засуджених, не направлення повідомлень до суду про виконання вироків вказаної категорії.

За фактом невиконання вироку районного суду відносно особи, засудженої за ч. 1 ст. 309 КК України (незаконне виготовлення наркотичних засобів без мети збуту), ч. 2 ст. 307 КК України (незаконне виготовлення наркотичних засобів з метою збуту вчинено потворно) до покарання у виді шести років двох місяців позбавлення волі з конфіскацією майна прокурором одного з районів області 10.11.2015 внесено відомості до ЄРДР за ч. 2 ст. 382 КК України (невиконання судового рішення). Крім того, прокурорами за аналогічним фактом у листопаді цього року зареєстровано ще два кримінальні провадження.

Прокуратурою області також встановлено ряд випадків, коли внаслідок бездіяльності органів внутрішніх справ, рішення судів не виконуються понад 6 місяців, при цьому жодних дій спрямованих на оголошення таких осіб у розшук, усупереч вимогам абз. 3 п. 1 ч. 1 ст. 6 Закону України «Про оперативно-розшукову діяльність» ними не вжито.

У порушення вимог ч. 4 ст. 535 Кримінального процесуального кодексу України працівники міліції не завжди повідомляли судові органи про виконання вироків. З метою усунення виявлених порушень органами прокуратури області підготовлено 8 вказівок про усунення порушень вимог чинного законодавства.

На даний час перевірки з вказаних питань тривають та перебувають на контролі прокуратури області.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Вінницької області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Хмельниччина: у ...

КОМЕНТАРІ