Вінницькі власники «об’ємних» авто сплатили до місцевих бюджетів понад 8,4 млн грн транспортного податку

Вінницькі власники «об’ємних» авто сплатили до місцевих бюджетів понад 8,4 млн грн транспортного податку

20.11.15 17:41 0 520
Впродовж січня-жовтня поточного року вінницькі власники „об'ємних” авто сплатили до місцевих бюджетів понад 8,4. млн грн транспортного податку. Зокрема, внесок фізичних осіб складає 6,8 млн грн, На юридичні особи припадає 1,6 млн грн транспортного податку.

Лідерами у сплаті транспортного податку є володарі авто міста Вінниці. До бюджету ними перераховано 4,4 млн грн. Наступними є автовласники Вінницького району – майже 500 тис. грн. Десь по 300 тис.грн транспортного податку сплачено, у Гайсинському та Немирівському районах, містах Могилеві-Подільському та Хмільнику.

Нагадаємо, новий транспортний податок в Україні запроваджено з 1 січня 2015 року після набрання чинності статті 267 Податкового кодексу. Платниками транспортного податку є фізичні та юридичні особи, у тому числі нерезиденти, які мають зареєстровані в Україні згідно з чинним законодавством власні легкові автомобілі, що використовувалися до 5 років і мають об'єм циліндрів двигуна понад 3000 куб. см. Ставка податку становить 25 тисяч гривень за кожен легковий автомобіль з розрахунку на календарний рік.

Транспортний податок сплачується фізичними особами – протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення, юридичними особами – авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, що наступає за звітним кварталом, які відображаються в річній податковій декларації.

ГУ ДФС у Вінницькій області

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ