В Житомирській області рятувальники продовжують проводити роз’яснювальну роботу у житловому секторі

В Житомирській області рятувальники продовжують проводити роз’яснювальну роботу у житловому секторі

20.11.15 16:15 0 540
З настанням осінньо-зимового періоду завжди збільшується кількість пожеж у житловому секторі, особливо у сільській місцевості. З початку року на території Житомирщини вже виникло понад 3250 пожеж. Основними причинами загорянь у такий період є: порушення правил експлуатації пічного опалення, коротке замикання в електромережі, дитячі пустощі з вогнем тощо. Аби запобігти збільшенню кількості пожеж та попередити загибель і травмування на них людей, рятувальники посилюють інформаційно-роз’яснювальну роботу серед населення області.

19 листопада вогнеборці спільно із представниками центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді райдержадміністрації провели пожежно-профілактичне відпрацювання Кропивнянської та Радицької сільських рад Володарськ_Волинського району.

З господарями помешкань були проведені профілактичні бесіди, роз’яснено як вірно користуватись пічним та газовим опаленням. Також кожному вручались пам’ятки безпеки із правилами безпеки.

Окрему увагу під час відпрацювання рятувальники приділили багатодітним сім’ям, самотнім пенсіонерам та неблагонадійним особам. Зазначеній категорії населення надавалась консультативна допомога та роз’яснювались можливі ризики при користуванні вогнем у побуті. Перевіряючі вказували на фактори, що можуть призвести до пожежі та, по можливості, допомагали їх оперативно усунути.

Серед основних порушень, що можуть призвести до виникнення пожежі, надзвичайники зафіксували відсутність металевого листа перед топковим отвором на випадок випадання із груби жарин, наявність легкозаймистих речовин та матеріалів біля груб та печей, не замащені тріщини на димарях тощо. Проте, кожний мешканець села, отримавши кваліфіковану консультацію, зобов’язався дотримуватись наданих порад та надалі вчасно і ретельно готуватися до початку осінньо-зимового періоду.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ