В Житомирській області у Володарськ-Волинському районі охоронці заводу угнали ЗИЛ

В Житомирській області у Володарськ-Волинському районі охоронці заводу угнали ЗИЛ

20.11.15 18:00 0 607
17 листопада до відділення поліції звернулась представник адміністрації одного з підприємств Володарськ-Волинського району. Заявник розповіла про незаконне заволодіння транспортним засобом заводу двома його охоронцями. Розпочато досудове розслідування.

У деталях події розбиралися працівники слідчо-оперативної групи, що виїхали на підприємство.

Попередньо встановлено: на початку листопада нудьгу нічного чергування двоє двоє охоронців підприємства вирішили розбавити передсвітанковою прогулянкою. Засобом пересування для задоволення потреб душі обрали ЗИЛ-130, що серед інших транспортних засобів знаходився на автомайданчику підприємства.

Заводили авто, яке, на їх думку, нудилось без діла, дідівським методом – з'єднували дроти. Після півгодинних маніпуляцій ЗИЛ таки рушив з місця і урочисто прокотив у заздалегідь розкриті заводські ворота з території підприємства.

Проте автопрогулянка закінчилась раніше, аніж очікували нічні мандрівники. За кілька сот метрів двигун авто несподівано почав втрачати потужність і водночас у ньому з'явився підозрілий наростаючий стук.

Причину невдачі автоугонщики дізнались згодом, а тоді вирішили повертати техніку на місце стоянки, сподіваючись, що їх нічні витівки залишаться непоміченими. Довелось терміново шукати тягача, який би дотяг кількатонну вантажівку.

Уранці уважний водій ЗИЛа відразу зрозумів, у чому суть колізії. Напередодні, зважаючи на кілька градусні нічні заморозки, він злив воду з системи охолодження, а угонщики не здогадались перевірити це.

Відтак адміністрація підприємства запропонувала парубкам полагодити двигун, яких з їх вини прийшов у несправність. Проте коли вийшов обумовлений термін, а ремонт так і не відбувся, потерпіла сторона звернулась до поліції.

Нині за вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. Чоловікам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 8 років з конфіскацією майна або без такої. Також у ході досудового розслідування може бути заявлений позов щодо відшкодування завданих збитків.

Відділ комунікації ГУНП

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вінницькі власники ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ