«Дуже хочеться,щоб нова Конституція України починалася зі слів: «Ми,громадяни України…»

«Дуже хочеться,щоб нова Конституція України починалася зі слів: «Ми,громадяни України…»

20.11.15 08:02 0 617
Саме такий вислів прозвучав у ході громадської зустрічі, що відбулася 19 листопада у місті Хмельницькому з ініціативи Міжнародного центру перспективних досліджень (МЦПД).

Хмельницька область стала третім регіоном, куди завітала група фахівців, які доносять до українського суспільства думку щодо створення «народної» Конституції України. Спікерами зустрічі виступили виконавчий директор Міжнародного центру перспективних досліджень Сергій Кіщенко, представник ГО «Конституційний Конвент» Геннадій Друзенко, представник Центру політико-правових реформ Дмитро Український та представник громадського об'єднання «Україна – це я» Ірина Суліковська.

– Наша мета – максимально широке залучення суспільства до обговорення реформи Конституції України, – зазначив Сергій Кіщенко.

Геннадій Друзенко детально окреслив віхи становлення нинішнього Основного Закону України та зазначив, що Конституція повинна бути «народною» і відображати традиції українців. «Для того, щоб Конституція запрацювала, її має ухвалити орган, який користується народною довірою», – додав він. Одним з таких органів, за його словами, є громадянське суспільство.

Ірина Суліковська та Дмитро Український надали детальне роз'яснення основних етапів оновлення Конституції України, ключовими з яких є скликання Національних установчих зборів, на яких буде затверджено Проект нової Конституції України, та проведення Всеукраїнського референдуму щодо підтримки Проекту.

– Ми маємо шанс написати «народну» Конституцію, який нам дістався дуже дорого – нам його подарувала Революція Гідності, – емоційно зауважила пані Ірина.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ