Хмельницька область: «Сучасні підходи до організації надання медичної допомоги хворим на ВІЛ-інфекцію/СНІД»

Хмельницька область: «Сучасні підходи до організації надання медичної допомоги хворим на ВІЛ-інфекцію/СНІД»

20.11.15 13:21 0 808
19 листопада в конференц-залі Департаменту охорони здоров'я за ініціативи Хмельницького обласного Центру профілактики та боротьби зі СНІДом відбулась конференція «Сучасні підходи до організації надання медичної допомоги хворим на ВІЛ-інфекцію/СНІД». Метою даного заходу було підвищити рівень знань спеціалістів районного рівня з питань поєднаної патології ВІЛ/ТБ, вдосконалити координацію між службами СНІДу та туберкульозу.

Із вступним словом до учасників конференції виступила заступник директора Департаменту охорони здоров'я Хмельницької ОДА Косовська Тетяна Петрівна.

Головний лікар обласного центру профілактики і боротьби зі СНІДом Касяндрук Олександр Петрович запропонував увазі колег доповідь на тему «Децентралізація та організація надання медичних послуг для ВІЛ-інфікованих та хворих на СНІД в області».

Стосовно епідситуації по захворюванню на туберкульоз в області за підсумками роботи 9 місяців 2015 року виступив головний лікар обласного протитуберкульозного диспансеру Василенко Сергій Петрович.

Заступник головного лікаря з диспансерної роботи обласного протитуберкульозного диспансеру Білик Майя Олексіївна докладно зупинилась на особливостях надання медичної допомоги хворим на Ко-інфекцію (ВІЛ/ТБ) відповідно до уніфікованого клінічного протоколу медичної допомоги «Ко-інфекція: ВІЛ-інфекція/СНІД/туберкульоз», затвердженого наказом МОЗ України № 1039 від 31 грудня 2014 року.

Також, учасники конференції мали можливість ознайомитись із новими підходами в діагностиці позалегеневого туберкульозу у ВІЛ-інфікованих хворих, дотриманням вимог щодо обстеження ВІЛ-інфікованих пацієнтів на первинному і вторинному рівні перед направленням на стаціонарне лікування в обласний центр СНІДу.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ