Чернівці взяли участь в Академії інтегрованого розвитку міст

Чернівці взяли участь в Академії інтегрованого розвитку міст

20.11.15 08:00 0 573
ІІІ Українська Академія інтегрованого розвитку міст за участю чернівецької делегації відбулася 16-17 листопада у Полтаві. Під час її роботи обговорювалися можливості та інструменти залучення громади до місцевого адміністрування.

До участі у Академії були залучені Полтавський міський голова Олександр Мамай, д-р. Олівер Вайгель з Федерального міністерства з питань довкілля, охорони природи, будівництва і безпеки ядерних реакторів Німеччини, представники Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ Іріс Гляйхман, Міхаель Енгель та Йохан Гаулі, фахівці галузей містобудування та охорони культурної спадщини Лейпціга, Львова, Києва, Полтави, Чернівців, Вінниці, Харкова, Херсона, Івано-Франківська, Черкас тощо.

Чернівці були представлені заступником Чернівецького міського голови Марією Порчук, начальником відділу охорони культурної спадщини міської ради Оленою Пушковою, головним архітектором міста Наталією Хілько та завідуючим сектором міжнародних зв'язків відділу інвестицій та міжнародних зв'язків міської ради Андрієм Ходоровським.

Під час представлення найкращих проектів України та Німеччини Марія Порчук з успіхом презентувала унікальний Громадський форум, який відбувся у червні цього року і зібрав понад тисячу учасників – чиновників, громадських діячів, активістів і науковців.

«Під час Другої Академії інтегрованого розвитку міст, яка відбулася минулоріч у Чернівцях, ми двилися презентації європейських міст і гадали, що для нас такий високий рівень є недосяжним, – сказала Марія Порчук. – Нам здавалося, щоби перейняти такий цінний досвід, слід витратити багато років, зусиль і оформити величезну кількість складної документації. Але з того часу відбулося чимало позитивних змін, ми встигли затвердити Проект концепції інтегрованого розвитку центральної частини Чернівців. Вона не схожа на інші стратегії і програмні документи, і їй довіряють. Цій об'ємній і, основне, цікавій роботі ми завдячуємо нашим партнерам і друзям, усім тим, хто брав участь в Академії і братиме в наступних. Нам пощастило, що напрацьовані внаслідок мізкових штурмів матеріали дозволять нам зробити цю концепцію успішною».

«Основою Академії є співпраця з громадою, – каже Іріс Гляйхман. – Ми раді, що вже кілька міст включно з Чернівцями і Полтавою взялися до співпраці з нами. Розбудова відносин з різними містами і обмін досвідом між ними є дуже важливими, як і підтримка таких ініціатив на національному рівні. А залучення громадськості в процес розвитку міст – це один з викликів, які виникають на муніципальному рівні».

«Громадський простір – це важлива складова частина життєвого простору міста, яка відображає його культуру, характер та імідж, – зазначає Олівер Вайгель. – Залучення громадськості – це нова відповідальність перед політичними і адміністративними колами. А основним завданням держави є розробка інструментів, які допоможуть містам боротися з проблемами і викликами, які перед ними постають».

Учасники Академії розглянули питання культури залучення громади до співпраці, наближеність міської влади до мешканців міста, інструменти залучення громади у рамках неформального планування, зміни перспективи розвитку міст. Результати цієї роботи було представлено у форматі «World Cafe». Зрештою, учасники зазначили, що використають отриманий досвід у своїй подальшій діяльності, чим зроблять вагомий внесок у посилення місцевого самоврядування в Україні.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Вінницькій області ...
Наступна новина: Закарпатський прикордонник ...

КОМЕНТАРІ