За 10 місяців на водоймах Тернопільщини загинуло 52 особи

За 10 місяців на водоймах Тернопільщини загинуло 52 особи

20.11.15 12:48 0 576
Про стан виконання заходів з попередження загибелі людей на воді у 2015 році та завдання щодо підвищення безпеки людей і запобігання виникненню надзвичайних ситуацій на водних об'єктах Тернопільської області на 2016 рік доповів начальник відділу організації заходів цивільного захисту Управління ДСНС України в області Ігор Греса під час чергового засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Згідно оперативної інформації станом на 03.11.2015 на території області на водних об'єктах загинуло 35 осіб, з них 2 дітей (за аналогічний період 2014 року загинуло 52 особи, з них 4 дітей).

Основними причинами загибелі людей на водних об'єктах є:

- недотримання громадянами правил поведінки на воді, купання у нетверезому стані, необережність при ловлі риби тощо;

- зволікання органів місцевого самоврядування, власників та орендарів водних об'єктів щодо визначення місць відпочинку населення на воді, купання та рибальства;

- невпорядкованість пляжів, місць для відпочинку та купання, відсутність на них попереджувальних та інформаційних знаків, а також рятувальних постів.

З метою запобігання загибелі, травмування та належної організації відпочинку людей на водних об'єктах області Управлінням направлено листи (20.03.2015 №3-3/1888) районним радам, райдержадміністраціям та Тернопільському міськвиконкому щодо вжиття заходів з визначення місць відпочинку на воді та приведення їх у відповідність вимогам Правил охорони життя людей на водних об'єктах України, затверджених наказом МНС України від 24.09.2012 №1214, зареєстрованих в Міністерстві юстиції 16.10.2012 за №1739/22051.

Про вжиття відповідних заходів щодо забезпечення безпеки людей на водних об'єктах під час купального сезону відповіді Управлінню надали Бережанська, Борщівська, Бучацька, Гусятинська, Зборівська, Збаразька, Монастириська, Підволочиська, Чортківська, Шумська районні державні адміністрації та Тернопільський міськвиконком. Не надходило відповідей від Заліщицької, Козівської, Кременецької, Лановецької, Підгаєцької, Теребовлянської, Тернопільської районних державних адміністрацій.

Крім того, фахівцями Управління та підпорядкованих підрозділів регулярно проводились рейди по водних об'єктах області, під час яких до відпочивальників доводилися правила поведінки на воді та інформація про заборону купання у невизначених для цього місцях. Дані питання постійно висвітлювалися в засобах масової інформації. Проте, незважаючи на зусилля та заходи, які проводяться Управлінням, кількість загиблих на водних об'єктах області суттєво не зменшується.

Відповідно до рішення регіональної комісії з питань ТЕБ та НС від 21.05.2015 (протокол №7) затверджено план заходів щодо попередження загибелі людей на водних об'єктах області на 2015 рік, де органам виконавчої влади спільно з органами місцевого самоврядування доручено визначити місця масового відпочинку населення на воді. Однак на сьогоднішній день робота в даному напрямку не проводилася в жодному районі, окрім м. Тернополя.

Ситуація, яка склалася в області, викликає велике занепокоєння, адже свідомо не визначаються відповідними рішеннями органів виконавчої влади місця традиційного відпочинку людей на водних об'єктах. На даний час в області визначено єдине місце масового відпочинку на воді - дальній пляж Тернопільського міського ставу, який передано в оренду СПД ФО Івасишину О.С.

"Підсумовуючи дану інформацію Управління хоче наголосити органам виконавчої влади та органам місцевого самоврядування таких районів як Бережанський, Борщівський, Гусятинський, Заліщицький, Лановецький, Чортківський, на території яких розміщуються рятувально-водолазні станції, що вони можуть слугувати рятувальними постами, які будуть забезпечувати постійне зорове спостереження і своєчасне виявлення людей, що можуть зазнати лиха та надати їм відповідну допомогу, при визначені даних водних об'єктів місцями масового відпочинку людей на воді", - наголосив Ігор Греса.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Житомирі поліцейські ...
Наступна новина: На Рівненщині викрили ...

КОМЕНТАРІ