На Вінниччині розглядали питання інформатизації Вінницької області (+фото)

На Вінниччині розглядали питання інформатизації Вінницької області (+фото)

21.11.15 08:39 0 602
20 листопада, в приміщенні облдержадміністрації відбулось засідання науково-технічної ради з розгляду питань формування та виконання програми інформатизації Вінницької області «Електронна Вінниччина» на 2016-2018 роки. Участь у засіданні взяли фахівці з інформаційних питань Вінницької області.

Варто зазначити, що програма визначає комплекс пріоритетних завдань щодо телекомунікаційного та інформаційно-аналітичного забезпечення діяльності органів виконавчої влади і органів місцевого самоврядування області для задоволення інформаційних потреб громадянського суспільства та держави, сприяння соціально-економічному розвитку області шляхом упровадження сучасних та перспективних інформаційних технологій в усі сфери життєдіяльності регіону. Програма спрямована на запровадження технологій електронного урядування та електронної демократії в діяльності місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування Вінницької області, а також розвиток інформаційного суспільства.

Показовим є те, що в програму закладено технології е-урядування, які сприятимуть покращенню відкритості, прозорості та ефективності роботи органів влади, покращенню якості обслуговування фізичних та юридичних осіб, зниженню корупції адміністративного тягаря на бізнес, а також посиленню демократії та конкурентоспроможності. Оскільки, саме конкурентоспроможність є одним з головних чинників сталого розвитку міста, регіону, держави.

Впровадження програми забезпечить використання технологій е-урядування та побудову сучасної системи регіонального управління, розвиток телекомунікаційного середовища, пріоритетних напрямів економіки та соціальної сфери, створення потужних інформаційних ресурсів, надання електронних адміністративних послуг, отримання громадянами якісного доступу до інформації про послуги закладів освіти, охорони здоров'я, державних та комунальних установ, сприяння становленню інформаційного суспільства.

В ході обговорення присутні розглянули нагальні питання з впровадження програми в області, відбувся конструктивний діалог щодо поетапних дій в роботі.



















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Луцьку департамент ...
Наступна новина: У Житомирському районі ...

КОМЕНТАРІ