На Вінничині робота по упорядкуванню та зберіганню непридатних пестицидів триває

На Вінничині робота по упорядкуванню та зберіганню непридатних пестицидів триває

21.11.15 12:53 0 506
За повідомленням Департаменту регіонального економічного розвитку облдержадміністрації продовжується робота щодо повного очищення території області від непридатних хімічних засобів захисту рослин (далі – пестициди), які є власністю територіальних громад.

У поточному році на проведення робіт з перезатарення та складування непридатних пестицидів за рахунок коштів обласного фонду охорони навколишнього природного середовища передбачено 1 030,9 тис. грн. Кошти в повному обсязі спрямовані до районних бюджетів з подальшим перерозподілом між сільськими радами в залежності від кількості непридатних пестицидів.

Виконання робіт здійснює аварійно-рятувальний загін спеціального призначення Головного управління Державної служби України у Вінницькій області відповідно до укладених договорів з сільськими радами.

На даний час завершено перезатарення пестицидів у 6 районах, серед яких: Жмеринський, Калинівський, Козятинський, Літинський, Тульчинський, Чернівецький та розпочаті роботи у Крижопільському та Оратівському районах.

В інших районах (Барському, Погребищенському, Теплицькому, Тиврівському, Ямпільському) укладені договори на виконання робіт.

До кінця поточного року передбачається перезатарити та поскладувати в пристосовані приміщення майже 40 т рідких та біля 288 т сипучих непридатних пестицидів.

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Житомирські поліцейські ...
Наступна новина: В Чернігівській області ...

КОМЕНТАРІ