Поліцейські стали першими учасниками

Поліцейські стали першими учасниками "Школи змін" на Закарпатті

21.11.15 16:56 0 637
У Мукачівській загальноосвітній школі №4 відбулась лекція в рамках освітньо-просвітницького проекту "Школа змін", організатором якого є громадська організація “Інститут суспільних ініціатив”. Сам проект полягає у зустрічах школярів з відомими людьми, які розповідатимуть про свою успішну реалізацію у професії.

Першим учасником проекту на Закарпатті, яку запросили організатори, стала т.в.о начальника відділу комунікації Головного Управління Національної поліції у Закарпатській області Галина Сернівка.

Урок почали зі вшанування пам'яті наших загиблих воїнів в АТО. Мукачівська школа, де відбувалася зустріч зі школярами, також втратила двох своїх випускників – Вільгельма Штольцельма та Роберта Кіса. У доповідачки війна також забрала двох побратимів. І єдина згадка про них залишилася на відео, що Галина, будучи санітаром на сході, знімала на мобільний телефон. Відзняті фрагмен6ти із життя в АТО Галина Сернівка показала школярам.

У своїй інтерактивній розмові зі школярами Галина розповіла про свій шлях від журналістки, учасника АТО і до правоохоронця. Вона разом із директором навчального закладу Віталієм Якимчуком взяли участь у діалозі зі школярами, учнями дев'ятих-десятих класів ЗОШ №4. Говорили про реформування міліції, становлення поліції, ситуацію на сході України і про патріотизм.

Галина Сернівка попросила дітей не переносити стереотипи щодо міліції на новостворену поліцію, допомогти поліцейським стати такими, якими вони мають бути. Разом з тим, поліцейська поцікавилася у дітей якими мають бути стражі порядку. «Добрими, чесними, відкритими до людей і професіоналами своєї справи», - відповідали діти.

Завершилась зустріч відвертою розмовою про війну та поліцію. Діти обмінялись думками і на рівних дискутували.

Наостанок зустрічі Галина Сернівка запросила дітлахів на екскурсію до Мукачівського відділу поліції.

Один з організаторів заходу – голова Закарпатського обласного осередку громадської організації "Інститут суспільних ініціатив" Іван Гарагонич зауважив, що такі уроки в рамках освітньо-просвітницього проекту "Школа змін" й надалі проводитимуться в різних навчальних закладах не лише Мукачева, але й усього Закарпаття.

Відділ комунікації ГУНП в Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ