На Хмельниччині рятувальники провели бесіду з школярами про основні правила безпечної поведінки

На Хмельниччині рятувальники провели бесіду з школярами про основні правила безпечної поведінки

21.11.15 10:47 0 494
Питання підготовки підростаючого покоління до самостійного життя є надзвичайно актуальним. Статистика свідчить, що 80% усіх аварій та катастроф виникає через недбалість людини. Головною причиною такого становища є незнання правил власної безпеки, невміння передбачити небезпечні ситуації та їх уникати, а також низький рівень самосвідомості населення, підвищувати який необхідно з дитячих років. Тому, важливо з раннього віку формувати у дітей свідоме розуміння цінності власного життя та здоров’я, особистої відповідальності за них.

Саме з цією метою 19 листопада ізяславські рятувальники завітали до загальноосвітньої школи №2. Під час інформаційно-роз’яснювальної роботи працівники ДСНС розповіли школярам про пожежі, що виникали в районі та їх наслідки, нагадали основні чинники небезпеки осінньо-зимового періоду та правила поведінки у разі виникнення надзвичайних ситуацій. Під час виступу фахівці ДСНС також зосередили увагу на тому, як діяти в умовах надзвичайних ситуацій воєнного часу, техногенного характеру, під час виявлення підозрілих предметів.

Розглядаючи питання необережного поводження з вогнем, рятувальники продемонстрували школярам первинні засоби пожежогасіння – вогнегасники, розповіли про їх різновиди, призначення та правила безпеки під час їх використання, а також продемонстрували пожежно-рятувальне обладнання, що знаходилось на автомобілях.

Рятувальники сподіваються, що ці знання стануть у нагоді під час виникнення надзвичайних події чи пожеж, а кожен з дітей зможе зорієнтуватись та буде знати, як діяти та до кого звернутися.

Ізяславський районний сектор

ГУ ДСНС України у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: Пенсійний фонд України ...

КОМЕНТАРІ