Рятувальники провели урок безпеки зі школярами Івано-Франківської загальноосвітньої школи № 21

Рятувальники провели урок безпеки зі школярами Івано-Франківської загальноосвітньої школи № 21

21.11.15 14:13 0 491
За даними багатьох соціологічних опитувань, котрі у різний час проводилися на різних континентах, однією із найголовніших передумов для щастя звичайної людини є здоров’я близьких, особливо - дітей. Активно пізнаючи світ та задовольняючи свою невимірну допитливість, діти часто й гадки не мають про різні небезпеки, котрі на кожному кроці підстерігають їх навіть у, здавалось би, цілком звичайних умовах. Навчити дітей правильно реагувати на різні нетипові ситуації та обставини покликані насамперед батьки та, звісно, вихователі. Активно долучаються до цього процесу і працівники Управління ДСНС в області.

19 листопада рятувальники завітали до учнів івано-франківської школи. На цю зустріч зібралися учні других класів, які були в очікуванні цікавої та пізнавальної бесіди.

Їхні сподівання цілком виправдалися. Діти не лише уважно слухали про причини та наслідки пожеж, а й активно відповідали на запитання і розповідали свої історії. Крім того, вони дізналися про те, як правильно поводити себе в повсякденному житті, а також мандруючи лісом чи відпочиваючи на природі.

Працівники державної служби з надзвичайних ситуацій розповіли про роботу рятувальних підрозділів Івано-Франківщини: водолазів, гірської пошуково-рятувальної частини, групи піротехнічних робіт. Найбільше ж діти цікавилися діяльністю вогнеборців, про яку дотепер знали тільки із засобів масової інформації.

У ігровій формі дітям пояснили, як діяти за тих чи інших надзвичайних ситуацій, як себе вести і куди звертатися у випадку небезпеки, коли вогонь може бути другом, а коли – лютим ворогом, чому не можна торкатися невідомих пакунків та чимало інших важливих речей.

Як показує практика, проведення таких заходів у шкільних навчальних закладах за участю рятувальників збагачує світогляд дітей, доводить до їхньої свідомості багато корисної і потрібної інформації, яка вчить їх берегти власне життя
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінничині поліція ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ