У Волинській області відбувся загальношкільний урок-інструктаж з безпеки життєдіяльності

У Волинській області відбувся загальношкільний урок-інструктаж з безпеки життєдіяльності

21.11.15 13:45 0 503
20 листопада у школі-гімназії селища Ратне Волинської області співробітники ДСНС провели загальношкільний урок-інструктаж з безпеки життєдіяльності. Захід відбувся під гаслом «Знай, умій, дій!»

Відкриваючи урок в актовому залі навчального закладу, рятувальники окреслили основні види надзвичайних подій, характерних для Волинського краю та способи їх подолання.

Учні довідалися, що у державі за минулі кілька тижнів трапилися прикрі випадки, коли на пожежах гинули діти. Рятувальники наголосили, що, як правило, до таких трагедій призводить людська недбалість та ігнорування елементарних вимог. Інформуючи про випадки отруєння чадним газом, вони наголосили, що навіть невелика його концентрація у повітрі здатна викликати тяжке отруєння. Тож ретельно поінформували дітей про симптоми отруєння чадним газом та про заходи невідкладної допомоги.

Інформуючи учнів про правила пожежної безпеки та порядок дій у випадку пожежі, працівники Служби «101» наголосили, що ефективними у боротьбі з вогнем на початковій стадій є первинні засоби пожежогасіння, зокрема вогнегасники. Позитивним відкриттям стало те, що діти знали не тільки призначення вогнегасника, але й уміли ним користуватися. Тож під час практичного застосування рятувальники лише в окремих випадках коригували дії учнів.

Не оминули увагою й проблему використання петард та іншої піротехнічної продукції. Зважаючи на наближення Новорічних свят, рятувальники уже зараз застерегли школярів від небезпечних розваг та наголосили на забороні використання дітьми піротехнічних виробів. А повідомлення про те, що такою продукцією можна не тільки спричинити пожежу, але й тяжко травмуватися, ілюстроване на прикладі реальних подій минулих років, викликало неабияке схвилювання учнівської аудиторії.

Підбиваючи підсумки заняття, рятувальники висловили побажання, щоб отриманні знання школярам ніколи не довелося застосовувати на практиці.

УДСНС України у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ