В Чернігівській області тривають профілактичні відпрацювання помешкань громадян

В Чернігівській області тривають профілактичні відпрацювання помешкань громадян

21.11.15 15:42 0 548
В умовах осінньо-зимового періоду на Чернігівщині спостерігається збільшення кількості пожеж, особливо у приватному житловому секторі громадян. З початку року на території області виникло 2205 пожеж, під час яких загинула 61 людина, ще 20 отримали травми. Однією з головних причин такої невтішної статистики є порушення правил влаштування або експлуатації приладів опалення та електрогосподарства, а також необережне поводження громадян з вогнем.

З огляду на це, обласним Управлінням Держслужби України з надзвичайних ситуацій та його підпорядкованими підрозділами вживаються практичні заходи, аби зменшити кількість пожеж у приватних помешканнях громадян регіону.

19 листопада рейдовою бригадою співробітників Управління проведено профілактичне відпрацювання помешкань на території села Сибереж Ріпкинського району. В ході цього особлива увага приділялась оселям громадян похилого віку, інвалідів, багатодітних і неблагонадійних родин тощо. Рятувальники разом із соціальними працівниками та депутатами виконавчого комітету сільської ради перевіряли стан приладів опалення та електромереж, вказували на наявні протипожежні недоліки, проводили інструктажі, під час яких роз’яснювали основні правила безпечної поведінки у побуті та вручали відповідні пам’ятки й листівки. Крім того, надані необхідні профілактично-роз’яснювальні матеріали для поновлення інформаційних куточків у сільській раді, загальноосвітніх закладах, об`єктах торгівлі тощо.

Такі практичні відпрацювання тривають по всій території області і направлені на те, аби звернути увагу населення більш відповідальніше ставитися до вимог правил безпеки у побуті, а, відповідно, зменшити кількість пожеж і трагічних випадків на них.

Управління ДСНС у Чернігівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області в ...
Наступна новина: Закарпаття: на ...

КОМЕНТАРІ