В Чернівецькій області рятувальники нагадують людям про важливість дотримання правил безпеки

В Чернівецькій області рятувальники нагадують людям про важливість дотримання правил безпеки

21.11.15 09:54 0 544
Інформаційно-роз’яснювальна робота з мешканцями краю, яку систематично протягом року проводять працівники Управління ДСНС України у Чернівецькій області, має на меті запобігання виникнення пожеж та мінімізацію їх наслідків. Саме тому, рятувальники організовують проведення інформаційно-роз’яснювальних рейдів в житловому секторі по населених пунктах всіх районів Чернівецької області.

Так, 19 листопада таку роботу провели фахівці Кіцманського районного відділу Управління ДСНС. Рятувальники поспілкувалися із майже 200 мешканцями сіл Брусниця, Верхні Станівці та Нижні Станівці Кіцманського району. Основну увагу в ході бесід працівники Управління ДСНС приділили соціально незахищеним верствам населення: одиноким громадянам, людям похилого віку та багатодітним сім’ям. В ході спілкування з краянами рятувальники ознайомили їх з основними причинами виникнення пожеж в області. Наприклад, людям розповіли, що в осінньо-зимовий період пожежі в помешканнях буковинців найчастіше стаються через порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення та електрообігрівальних приладів. Для того, щоб громадяни краще запам’ятали правила безпеки, дотримання яких дозволить не допустити пожежі, рятувальники вручили їм листівки та пам’ятки з правилами безпеки та нагадали людям, що даних правил необхідно дотримуватися постійно.

Окрім цього, в ході проведення рейдів працівники Управління ДСНС не забули поспілкуватися і з батьками щодо важливості навчання правил безпеки. Рятувальники розповіли батькам про ті трагічні випадки загибелі та травмування дітей на пожежах, які сталися в Україні за останній час. Тому працівники Управління ДСНС наголосили, що батьки повинні дати дітям ті знання, які допоможуть їм зберегти власне життя та здоров’я. «Зрозумійте, що саме батьки, в першу чергу, мають виховувати у дітей культуру дотримання правил безпеки. Розповідайте дітям інформацію про всю небезпеку ігор із сірниками та до чого це може призвести, розкажіть їм про ті загрози,які оточують нас в повсякденному житті» – звернулися рятувальники до батьків.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінниччині відбулась ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ