На Хмельниччині рятувальники навчали школярів правил безпечної поведінки

На Хмельниччині рятувальники навчали школярів правил безпечної поведінки

22.11.15 17:21 0 544
20 листопада працівники пожежно-рятувальної служби обласного центру та методисти Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності завітали до Навчально-виховного комплексу №10 м. Хмельницького, де для учнів третього класу провели урок безпеки. Рятувальники відгукнулися на запрошення викладачів та учнів, щоб допомогти підготувати підростаюче покоління до життєвих негараздів, що можуть трапитися в повсякденному житті.

Дітлахи з нетерпінням чекали на зустріч та з превеликою цікавістю спілкувалися з працівниками ДСНС, які з перших хвилин знайомства їх зацікавили, насамперед, розповідями про свою роботу, про те, як правильно викликати пожежну охорону. Школярі високо піднімали руки, навіть підстрибували, щоб відповісти на запитання рятувальників про те, як діяти, коли виникла пожежа вдома чи школі. А, щоб краще запам’ятати, що надзвичайну подію легше попередити, ніж ліквідовувати її наслідки, школярі малювали малюнки, які характеризують надзвичайні ситуації, а потім представляли свої роботи всьому класу. Крім того, діти разом із методистом Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Хмельницької області Аліною Рефель збирали «тривожну» валізу, обговорювали, які предмети у ній повинні бути, а які ні.

Для закріплення навичок, з дітьми були розіграні ігрові ситуації, коли діти мали продемонструвати свої дії під час виникнення пожежі в сусідньому будинку, при нападі у під’їзді (ліфті), коли захворіла бабуся і потребує негайної допомоги, а також, коли відчувається запах газу в квартирі.

Наостанок дітлахи зізналися, що під час уроку, який промайнув надзвичайно швидко, дізналися багато корисної та цікавої інформації, та запевнили працівників ДСНС, що будуть дотримуватися правил безпеки життєдіяльності.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чернівецька область: ...

КОМЕНТАРІ