В Луцьку на меморіальному комплексі “Вічна Слава” вшанували Героїв Небесної Сотні

В Луцьку на меморіальному комплексі “Вічна Слава” вшанували Героїв Небесної Сотні

22.11.15 13:52 0 540
Два роки тому у Києві на Майдані Незалежності розпочалася Революція Гідності. Тисячі українців різних професій і соціального статусу з усіх областей України їхали до столиці відстоювати демократію, права і свободи людини. Це були справжні патріоти, які на вівтар свободи поклали своє здоров'я і життя. За кілька місяців боротьби загинуло більше сотні кращих синів і дочок України, серед них й волиняни – Василь Мойсей, Олександр Бадера, Сергій Байдовський, Едуард Гриневич, Юрій Сидорчук, Іван Тарасюк та Віктор Хом'як.

священнослужителі, представники громадськості та влади зібралися біля пам'ятника “Волинські Герої Небесної Сотні” та могили Василя Мойсея на меморіальному комплексі “Вічна Слава”, щоб спільно помолитися і пом'янути усіх краян, які віддали своє життя за світле майбутнє і єдність України. Панахиду відслужили священослужителі УПЦ КП на чолі з митрополитом Луцьким та Волинським Михаїлом. У панахиді взяли участь голова обласної державної адміністрації Володимир Гунчик, перший заступник голови обласної ради Олександр Пирожик, міський голова Микола Романюк, батько Героя України Василя Мойсея - Михайло.

Потому присутні поклали квіти до пам'ятника “Волинські Герої Небесної Сотні” та могили Василя Мойсея.

На завершення міський голова Микола Романюк подякував усім, хто прийшов на меморіальний комплекс “Вічна Слава” вшанувати пам'ять волинян, які загинули під час Революції Гідності. “Вічна пам'ять та слава усім тим, хто віддав своє життя на Майдані, відстоюючи демократичні цінності та свободу”, - додав він.

Варто зазначити, що зранку у Свято-Троїцькому кафедральному соборі відбулося богослужіння, під час якого також молилися за упокій душ загиблих на Майдані. Опісля служби голова облдержадміністрації Володимир Гунчик, міський голова Микола Романюк, представники духовенства та громадськість поклали квіти до фотостенду „Герої Небесної Сотні” на Театральному майдані.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області в ...
Наступна новина: В Житомирській області у ...

КОМЕНТАРІ